Dokumentar afslører: Prins Charles friede til anden kvinde før Diana, men hun afviste ham

Foto: Shutterstock.com

Før han gik på knæ for Diana, friede prins Charles efter sigende til en kvinde ved navn Amanda Knatchbull i 1977. Han fik dog ikke det svar, han håbede på.

De fleste kender historien om prins Charles og prinsesse Diana. Deres forhold blev fulgt tæt fra start til slut, hvorfor mange af deres op- og nedture er offentligt kendt.

Efterfølgende blev prinsen af Wales gift med Camilla Parker-Bowles, som han fortsat danner par med i dag.

Læs også

Mette sænker afgiften: Sparer danskerne for 475.000.000 kroner

Det er dog ikke alle, der er klar over, at prins Charles faktisk friede til en anden kvinde ved navn Amanda Knatchbull, inden han gik på knæ for prinsesse Diana. 

Imidlertid gik det dog ikke helt efter planen for prinsen. Det viste sig nemlig, at hun faktisk slet ikke var interesseret i ham på den måde. 

Det er kommet fra i en nylig Channel 4-dokumentar ved navn 'The Royal House of Windsor'. Heri hævdes det, at Lord Mountbatten, som Charles så som en bedstefar, forsøgte at sætte prinsen op med sit barnebarn, Amanda. 

Til trods for, at hun faktisk var en fjern slægtning til prins Charles, blev Amanda betragtet som den 'perfekte kandidat' for ham. 

"I årevis lagde Mountbatten i al hemmelighed op til, at Amanda skulle være fremtidig dronning," fortælles der i dokumentaren. 

Og det virkede som om, at kærligheden var bestemt til at blomstre mellem de to. Blandt andet beskrives det i dokumentaren, at Charles engang tog Amanda med til Eleuthera i Caribien på Royal Yacht Britannia. 

Dette var tilbage i 1977, og det antages, at det var i løbet af denne ferie, at han stillede hende det store spørgsmål. 

"Charles vendte sig mod hende og sagde: 'Vil du være min kone?' - og hun sagde nej," siger fortælleren i Channel 4-dokumentaren. 

"De havde været meget sammen, og jeg tror faktisk, at forholdet var tæt. De var som bror og søster," fortsætter fortælleren. 

Ikke længe efter dette begyndte Charles at ses med Diana, og som de fleste ved, sagde hun ja, da han spurgte, om hun ville gifte sig med ham. 

De blev gift i 1981 og blev skilt i 1996. Charles blev senere gift med Camilla, hertuginden af Cornwall, i 2005.

Amanda endte med at gifte sig med forfatter Charles Vincent Ellingworth i 1987. I dag har de tre børn sammen, og hun er nu kendt som Lady Ellingworth.

Læs også

Kundens kort bliver afvist: Så tager vippetekniker drastisk middel i brug

 

 

Dagens Gossip