DR undskylder stor fejl: De vidste det ikke

Foto: Shutterstock.com

DR undskylder den store brøler, som de på forhånd ikke var klar over.

I DR-programmet ‘Øen’ er deltagerne overladt til sig selv, på en øde ø i Stillehavet i 30 dage. 

De skal selv finde mad og vandkilder på øen og i havet omkring. Det er netop maden, der er grunden til, at DR's underholdningsredaktør, Jan Lagermand Lundme, i dag i en pressemeddelelse “beklager forløb om haj”.

Læs også

20-årig sagsøger sin mors læge for at tillade, at hun blev født: Nu er sagen afgjort

I aftenens afsnit fanger deltagerne en haj på en fiskekrog, som de efterfølgende tilbereder og spiser. 

Det viser sig, at der er tale om en haj af arten Pacific Nurse Shark, som blev tilføjet på IUCN’s såkaldte 'red-list' over fredede dyr den 25. marts 2021.

Det sker, umiddelbart før optagelserne af ’Øen – en ny begyndelse’ sæson II påbegyndes, og produktionen er derfor ikke opmærksom på dette forhold, lyder det i pressemeddelelsen.

I forbindelse med programmet får deltagerne gennemgang af øens flora og fauna - herunder også hvilke arter, der er truede og derfor ikke må fanges.

Men produktionens lokale samarbejdspartner og eksperter på feltet har ikke været opmærksomme på denne tilføjelse og derfor ikke har haft mulighed for at fortælle deltagerne om hajen, forklarer DR.

DR beklager forløbet og vil fremadrettet have et skærpet fokus på dette i forbindelse med eventuelt kommende sæsoner, lover kanalen. 

Læs også