Efter modvind: Nu kommer X Factor-dommer med forklaring

Foto: Ken Hermann/TV 2

Efter kritik vælger X Factor-dommeren nu at forklare sig.

I det seneste afsnit af X Factor var der et instrument, som fik en hård medfart.

“Kan vi ikke undgå den der. Få den væk for fanden,” sagde Thomas Blachman til en af deltagerne, der havde taget en ukulele med ind foran dommerne. Han blev bakket op af Martin Jensen, der kaldte det for et ‘skodinstrument’.

Læs også

Robert Hansen dumpet af kæresten

Det fik musikeren Simon Kvamm til tasterne. I et opslag på Instagram langede han ud efter dommerne.

“Jeg elsker at se X Factor - det er perfekt fredagsvibe. Og jeg synes Martin Jensen bidrager med godt humør på en hyggelig måde. Ja det er nærmest sødt at se Blachmann helt fascineret og fjalet. Men jeg fatter ikke hvorfor piger der har øvet sig på et instrument skal latterliggøres?! Og hvorfor kører TV2 med på den,” skriver han og opfordrer til at flere hiver instrumentet frem.

“Frem med ukulelen derude, girls and boys. Det er et pissefedt instrument,” afsluttede han.

Her ses dommertrioen i dette års X Factor: Martin Jensen, Oh Land og Thomas Blachman. Foto: Klaus Bo Christensen/Christensen Klaus Bo/Ritzau Scanpix

Simon Kvamm bliver bakket op af mange, der heller ikke synes, at Blachman og Martin Jensens dom over instrumentet er fair.

Nu blander Martin Jensen sig i debatten.

“Rav i den”

I en story på Instagram vælger Martin Jensen at tage kritikken op.

“Godaften alle sammen. Jeg kan forstå, at der er blevet lidt rav i den her i Danmark med en ukulele. Men der sker jo heller ikke så meget lige for tiden. Så skal vi ikke lige tage den historie,” starter han og uddyber:

“Jeg har intet imod instrumentet ukulele. Men jeg har kraftedeme noget imod folk, der ikke kan finde ud af at bruge den rigtigt. Og hvis man stiller op i et talentprogram, for at vise, hvad man kan og hvad ens talent er, så skal man også kunne spille på den,” slår han fast.

Han understreger, at der er masser af mennesker, der er "skide dygtige” til at spille på instrumentet. Men problemet er, ifølge Martin Jensen, at der er rigtig mange, der ikke er gode til det. De personer overskygger alle de personer, der faktisk er gode til det. 

“Men når man ikke kan finde ud af at bruge den, så skal man ikke tage den med til audition til X Factor. Så tror jeg vist også, at den historie er lukket med den skide ukulele,” runder han af.

Læs også

Natasja Crone om forhold: Det var en turbulent start

 

 

 

Dagens Gossip