Far er skeptisk over kartoffel-trick til bilruden: Da han ser resultatet, er han forbløffet

Skrevet af Henrik R

26/04/2023
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Har du hørt om dette smarte tip?

Mest læste i dag

En bilekspert har afsløret, at en almindelig grøntsag tilsyneladende kan bruges til at rense bilruder. Ifølge The Sun, valgt en influencer at gå på de sociale medier for at vise, hvordan en kartoffel kan hjælpe med at få snavsede forruder til at se helt nye ud.

For at bruge dette trick skal du bare gnide en kartoffel på forruden.

The Salguero Familia (@thesalguerofam) på TikTok delte en video, der viser, hvordan en kartoffel kan forhindre regnpletter på bilruder.

I videoen spørger TikTokkeren sin far, om han er klar over, at kartofler kan bruges på denne måde. Faren er skeptisk og tror, det er umuligt. Influenceren lokker ham med 100 dollars, hvis det ikke virker.

Faren prøver tricket og gnider en kartoffel på bagruden af familiens SUV.

For at teste det hælder de vand over ruden på begge sider - den ene side, hvor kartoffelen ikke er blevet brugt, og den anden side, hvor kartoffelen blev gnubbet. Vanddråberne bliver på den ene side, men glider straks af den side, hvor kartoffelen blev brugt.

Faren er overrasket og siger, at han vil "købe en sæk kartofler" til sit køretøj.

Mange folk i kommentarsporet på TikTok var også ganske overraskede over kartoflens effektivitet.

John Burkhauser, en bilekspert fra Bolt On Technology, bekræftede tricket og forklarede, at hemmeligheden bag kartoflens effektivitet mod vand er sukkerindholdet i grøntsagen, som forhindrer vand og is i at klæbe til overflader.

"Kartoffeljuice, et biprodukt fra vodka-destillation, er blevet brugt på snedækkede bjergveje i Tennessee," sagde Burkhaser.