Han er en af seernes favoritter: Men særligt én ting ærgrer stjernen ved Badehotellets store succes

Skrevet af Kamille Isaksen

27/03/2024
Foto: Mike Kollöffel/TV 2.
Foto: Mike Kollöffel/TV 2.
Selvom han er en af de karakterer, der får publikummet til at grine mest, så kan det alligevel godt ærgre ham i sidste ende.

Dagens topnyheder

Berømmelse kan være en tveægget sværd, især når det kommer til typecasting i skuespilbranchen. Jens Jacob Tychsen, der er bedst kendt for sin rolle som den charmerende og humoristiske Edward Weyse i "Badehotellet", står over for netop dette dilemma.

Trods en imponerende karriere, der spænder over dramatiske roller på Det Kongelige Teater og som Hamlet på Mungo Park Teater, finder Jens Jacob Tychsen sig nu fanget i en bås, som den evige komiker, en skæbne han er ivrig efter at undslippe.

Det skriver SE & HØR.

"Det er klart, at når man er med i 'Badehotellet', så bliver man sat i bås," udtaler Jens Jacob Tychsen, der udtrykker sin frustration over den begrænsende opfattelse af hans skuespillertalent. Denne typecasting har ikke kun påvirket hans karrierevalg, men også de roller, han bliver tilbudt, hvilket ofte er variationer over den samme komiske karakter, han er kendt for.

Jens Jacob Tychsen, der er kendt for sin alsidighed og dybde som skuespiller, ønsker at bryde ud af denne stereotype og udforske et bredere spektrum af roller. "Jeg hader at blive sat i bås. Det er det værste. Det generer mig," siger han, hvilket understreger hans ønske om at blive udfordret og overraske både sig selv og publikum med nye og forskelligartede præstationer.

Desværre har denne typecasting tendens til at begrænse skuespilleres muligheder, hvilket Jens Jacob Tychsen har oplevet på egen krop. Han fortæller, at han konsekvent afviser roller, der minder for meget om Weyse-karakteren, i håbet om at kunne vise sin alsidighed og dygtighed i et bredere udvalg af roller. 

Jens Jacob Tychsen, der ikke har stået på teaterets brædder i de sidste otte år, har for nylig reflekteret over sit karrierevalg og overvejer nu, om fremtiden måske skal indeholde roller bag kameraet som instruktør, samtidig med at han forfølger egne projekter.