Han købte særlig bog for 1 krone: I dag kan han sælge den for over 140.000 kroner

Skrevet af Kamille Isaksen

26/02/2024
Foto: Youtube / Hansons Auctioneers
Foto: Youtube / Hansons Auctioneers
Den dag i dag er han glad for sit lidt impulsive køb.

Dagens topnyheder

I en lille, støvet boghandel fandt en mand ved navn Jim Spencer, der er leder af bogsamlinger hos Hansons Auctioneers, en sjælden skat blandt brugte bøger. For blot 45 cents erhvervede han tre bøger, hvoraf den ene viste sig at være en ultra-sjælden korrekturudgave af den første Harry Potter-bog, "Harry Potter og De Vises Sten". 

Det skriver Good News Network.

Denne bog, som han uvidende havde stående på sin bogreol i 30 år, er nu anslået til at kunne indbringe op til $20.000 på auktion, svarende til omkring 140.000 kroner.

Den særlige udgave, som Spencer fandt tilbage i 1997, er bemærkelsesværdig, fordi den indeholder en fejl i forfatterens navn, idet J.K. Rowling er angivet som J.A. Rowling og Joanne Rowling. Denne 'Uncorrected Proof Copy' er en af kun 200 trykte eksemplarer af Bloomsbury, før Harry Potter-fænomenet for alvor tog fart.

Spencer, der nu er 52 år, fortæller: “I 1997, da jeg var 26, boede jeg i Crystal Palace i London. Jeg havde ikke mange penge, men jeg kunne godt lide at kigge i genbrugsboghandlere om lørdagen.” Han fandt bogen blandt en bunke af Agatha Christie og andre krimiforfattere. Uden at skænke det en tanke, tog han bogen med sig, og den har siden rejst verden rundt med ham - fra Kina til Taiwan, tilbage til Storbritannien og nu Italien, uden nogensinde at blive læst.

Da hans børn blev fans af Harry Potter-filmene, begyndte han at lede efter bogen. Nu, med bogen sat til auktion i Staffordshire, England, med en vejledende pris på mellem $15.000-$20.000 (svarende til mellem 100.000-140.000 kroner), er Spencer glad for, at ingen i hans husstand nogensinde læste bogen, da det har bevaret den i dens nuværende stand.

Du kan se bogen her: