Kan du huske Krumme fra ‘Krummerne’? Sådan ser de ud i dag

15/05/2022 07:57

Henrik R

Underholdning
Pressefoto
Pressefoto
Der har hidtil været tre 'Krumme'-skuespillere. Laus, Benjamin og Per. Vi har fundet dem allesammen, så du kan se, hvordan de ser ud i dag.

Mest læste i dag

Da Krummerne første gang fik premiere i de danske biografer i 1991, blev det med det samme en kæmpe succes. Siden da blev der produceret yderligere to film og en julekalender, der også blev en stor succes.

Til gengæld så var der udskiftning hele to gange på hovedrollen som Mads 'Krumme' Krumborg, der i første omgang blev spillet af Laus Høybye.

I denne artikel vil vi taget et kig på, hvad der er sket med de tre skuespillere, der spillede 'Krumme' i Krumme-filmene og julekalenderen.

Laus Høybye - Den første Krumme

Laus Høybye intog rollen som Mads 'Krumme' Krumborg i den første og anden Krummefilm. Inden han slog igennem som 'Krumme' havde han rollerne 'Drengen Billy' i filmen Camping og rollen 'Lars' i filmen Cecilia.

Dernæst brød han for alvor igennem som Krumme, hvor han dog stoppede efter film nummer to i 1992. Årsagen til dette var, at han var blevet for 'gammel' til at spille Krumme.

Laus Høybye har modsat Lukas Forchhammer der spillede Grunk, ikke lagt skuespillet på hylden permanent. Han tog dog en pause fra 1992 og indtil 2003, hvor han atter begyndte at påtage sig roller.

Han har siden været med i flere tv-serier såsom julekalenderen 'Pagten' samt tv-serien Lykke, og han har lagt stemme til flere animationsfilm.

Laus Høybye er i dag 43 år gammel, og han ser sådan her ud.

Foto: Instagram

 

Foto: Instagram

Benjamin Rothenborg Vibe - Den næste Krumme

Da Krummerne 3 fik premiere i biografen, var det uden Laus Høybye i hovedrollen. I stedet var Benjamin Rothenborg Vibe blevet castet til rollen, mens castet af resten af familien forblev det samme.

Benjamin havde inden rolle i Krummerne været med i flere film. Efterfølgende gik der fem år, før han igen var på rolelisten, og det var som en 'dreng' i tv-serien Taxa. Derudover spillede han med i Klinkevals, Juliane og sidst i kortfilmen 'En anden pige'

Benjamin havde efter gymnasiet overtaget at søge ind på skuespillerudannelsen, men valgte at springe fra. I dag arbejder han som journalist hos fagforbundet Dansk El-Forbund i København.

Benjamin Rothenborg Vibe er i dag 41 år, og han ser sådan her ud.

Foto: Instagram

 

Foto: Instagram

Per Damgaard Hansen - Den sidste Krumme

Krummernes Jul blev sendt i 1996, og det var Per Damgaard Hansens første rolle. Han fik derefter rollen som Sune i Sunes Familie og året efter var han med i yderligere en julekalender, da han spillede Mouritz Madsen i Brødrene Mortensens Jul.

Den sidste rolle for Per var i 1999, hvor han spillede en dreng til en fest i Kærlighed ved første hik.

Skuespillet blev delvist lagt på hylden derefter. I stedet for at stå foran kameraet, har han valgt at 'gemme' sig bag det.

Per Damgaard Hansen er nemlig producer i dag, hvor han har produceret film og serier. Mest populær er tv-serien Norskov, mens Per også har været producer på Vinterbrødre, Den Blå Orkide og senest Triangle Sadness.

I dag er Per Damgaard Hansen 38 år gammel, og han ser sådan her ud.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

For nyligt kom der en 4. Krummerne film. Det er filmen: Krummerne: Det er svært at være 11 år. Denne film er dog uden nogle af de tidligere skuespillere.

I stedet spiller Esben Dalgaard rollen som krummefar, mens Iben Dormer spiller krummemor. Rollen som Krumme er i denne omgang gået til Noah Storm Otto, der blandt andet er kendt som Theo Mølgård Hansen i tv-serien 'Ulven Kommer'.