‘Kurs mod fjerne kyster’-stjerne er taknemmelig: Pengene strømmer ind

Kamille Isaksen

2 uger siden

|

05/07/2024
Underholdning
Foto: TV 2
Foto: TV 2
I skrivende stund er 289.904 kroner tikket ind.

Dagens topnyheder

Emil Midé Erichsen og hans familie havde glædet sig meget til at komme ud på åbent hav igen, efter Emils bihulebetændelse operation. 

Der skulle dog ikke gå længe, før familien stod over for en ny trussel. Der var nemlig en kategori 4 orkan på vej mod St. Lucia, hvor båden lå til.

Heldigvis slap familien uskadt, men det samme kan ikke siges om alle i området. Grenadinerne blev hårdt ramt af orkanen, hvilket inspirerede Emil til at bruge sin platform på Instagram til at starte en nødhjælpsindsamling. 

indsamlingssiden skrev han: "Grenadinerne er blevet ramt af den værste orkan nogensinde, og de er helt i knæ. De er uden strøm og derfor uden vand. De mangler mad og medicin. Huse er smadrede - de små, lave øer havde ikke en chance, da kategori 4 orkanen Beryl ramte 1. juli. Hjælp os med at kunne købe de ting, menneskerne på Grenadinerne akut står og mangler. Vi på Havana og de gode folk på Marengo står klar med vores både til at sejle nødhjælpen til Grenadinerne."

Overvældende støtte fra danskerne

Responsen var overvældende. Emil delte sin taknemmelighed på Instagram, hvor han skrev: "Indsamlingen har nu kørt lige knap et døgn, og I har doneret over 235.000 kr. I er simpelthen for vilde - TAK."

Indsamlingen voksede hurtigt, og familien satte sig straks i sving for at sikre, at midlerne blev brugt effektivt. "Vi begynder at forstå præcist hvad øerne mangler, så vi ikke bruger jeres penge i blinde, men får købt de helt rigtige ting, der er brug for," skriver Emil i opslaget. 

I skrivende stund er der doneret 289.904 kroner, og indsamlingen er åben to dage endnu. 

Hvis du har lyst til at donere penge til Grenadinerne, så kan du klikke her.