Nicklas Bendtner med ærlig indrømmelse: Fortryder ikke at have givet det et skud mere

Skrevet af Kamille Isaksen

12/02/2024
Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Den tidligere fodboldspiller ville ønske, at han havde givet det et forsøg mere.

Mest læste i dag

Nicklas Bendtner har i et åbenhjertigt interview i forbindelse med en ny dokumentarfilm, taget seeren med ind bag facaden og delt sine tanker om dengang, hvor han skulle igennem overgangen fra at være en aktiv fodboldspiller til livet efter fodbolden. 

Han sammenligner denne overgang med at "dø to gange" – første gang når karrieren slutter, og dernæst når man skal finde sin identitet uden for sportens verden.

Det skriver TV 2

Den tidligere landsholdsspiller har i interviewet udtrykt sin beklagelse over ikke at have forfulgt sin professionelle karriere yderligere. For Bendtner kom afslutningen på hans fodboldliv som et chok for ham. Han havde ikke en konkret plan for, hvad fremtiden skulle bringe, hvilket gjorde overgangen særligt udfordrende. "Da jeg stoppede, skulle jeg 'begrave' idrætsudøveren i mig," fortæller han under et interview i 'Go' morgen Danmark'.

Dokumentaren, der skildrer Bendtners rejse gennem fodboldens verden, afslører både de triumfer og de fejltrin, der har præget hans karriere. Bendtner taler åbent om følelsen af at blive svigtet af nære relationer og de udfordringer, han stod overfor, da han besluttede at lægge støvlerne på hylden. "Det var enormt hårdt at stoppe, og jeg angrer, at jeg ikke gav det et skud mere," siger han med en tone af fortrydelse.

Efter at have forladt FC København i slutningen af 2019, har Bendtner bevæget sig væk fra professionel fodbold. Han har dog ikke forladt sporten helt, idet han har taget en træneruddannelse hos DBU og nu engagerer sig i fodbold på et mere afslappet niveau. Ud over fodbolden har Bendtner også udforsket nye veje, herunder deltagelse i reality-tv, hvor han har delt aspekter af sit personlige liv med offentligheden.

Lige nu er han aktuel på Viaplay med hans nye dokumentarserie ‘Bendtner’, som består af tre episoder.