Nu får Disney hug: Snehvide havde ikke givet samtykke til kys

Foto: Shutterstock

Disney er kommet i modvind, da en fornyet forlystelse i Disneyland viser et kys mellem Snehvide og prinsen – og det går ikke i god jord hos alle.

I sidste uge kunne Disneyland i USA igen slå dørene op. Forud for genåbningen besluttede de at give Snehvide-forlystelsen en makeover.

Læs også

Kim Kardashian chokerer i fitness-outfit: Intet overladt til fantasien

En scene, der tidligere viste den onde dronning dø, er blevet skiftet ud. Den er nemlig blevet erstattet med en scene, hvor prinsen kysser en sovende Snehvide. Det er dog ikke alle, der bryder sig om dette, skriver Entertainment Weekly. 

Årsagen til, at denne scene vækker harme er, at prinsen kysser på en sovende Snehvide. Det betyder, at han ikke har fået samtykke til at give den sovende pige et kys på læberne. 

Katie Dowd og Julie Tremaine, der begge er anmeldere af forlystelsesparker, udtrykker deres harme og utilfreds med scenen i SFGate: 

"Han giver det til hende uden samtykke, mens hun sover, og det kan ikke være ægte kærlighed, når kun en person ved, hvad der sker. Er vi ikke allerede blevet enige om, at samtykke i tidlige Disney-film er et stort problem? De lærer børn at kysse, når begge parter ikke har givet samtykke, er i orden," skriver de to anmeldere. 

Derudover gav Katie Dowd og Julie Tremaine også udtryk for, at de undrede sig over, hvorfor Disneyland ikke besluttede sig for at rette op på en 'sådan forældet scene'. 

De fremhæver, at de særligt undrer sig over det, set i lyset af Disneys gennemgang og opdatering af nylige forlystelser, som indeholder problematiske kulturelle referencer, hvilket inkluderer forlystelserne 'Splash Mountain' og 'Jungle Cruise'. 

Det er dog ikke alle, der mener, at det er et problem. Matt Traynor, der er spiller for New York Rangers, har ytret sine følelser og holdninger omkring dette på Twitter.

Læs også

Veganer-par får forbud mod at have kæledyr: Fodrede underernærede hvalpe med vegansk diæt

"Jeg er ked af det, men det her er, hvad der er galt med verden. Snehvide, en fiktiv karakter, der bliver bragt tilbage til livet af et kys fra sin fremtidige mand. I tager alle ting for langt og ødelægger de godtroende, ved at få dem til at tro, at der det, man skal flippe ud over, i stedet for virkelige problemer," skriver han.