Veganer-par får forbud mod at have kæledyr: Fodrede underernærede hvalpe med vegansk diæt

Foto: Shutterstock

Et par, der lever vegansk, er blevet idømt en bøde og har fået forbud mod at have kæledyr i tre år. Det sker, efter at det blev afsløret, at deres afmagrede hvalpe blev fodret med kikærter, quinoa, ris og korn.

Et vegansk par, hvis hunde var alvorligt underernærede, efter at de blev tvunget til at spise vegansk, er blevet idømt en bøde og har fået forbud mod at eje kæledyr i tre år.

Læs også

Utrolig måde at rejse: Kvinde sparer 135.000 kroner ved at passe katte

De to hunde, Roo og Ula, blev konfiskeret fra en bolig i Australien i maj 2020, efter at den britiske dyreværnsorganisation RSPCA opdagede, at de to afmagrede hvalpe var blevet fodret med en diæt bestående af kikærter, quinoa, ris og korn. Det skriver Daily Mirror.

Ula blev omdøbt og fik et nyt hjem, efter at have gennemført en akut behandling. Roo blev desværre aflivet, efter at tre uafhængige dyrlæger udtrykte bekymring over hans kroniske smerter, skriver ABC Australia. 

James McKenzie og Megan Price fra Cow Bay i Queensland blev begge anklaget for ikke at have behandlet et dyr ordentligt og for manglede overholdelse af dyrevelfærdsreglerne. 

"Du spiser dræbte dyr. Du vil aldrig være som os - vi er veganere og elsker dyr," sagde James McKenzie, da hundene blev konfiskeret fra deres hjem. 

Parret fortalte også, at de ikke havde råd til at tage til dyrlægen eller til at købe hundemad. Af denne grund fodrede de hvalpene med ris og kikærter. 

De fik udstedt to påkrav, der beordrede dem til straks at få deres to hundehvalpe undersøgt af en dyrlæge. 

Da efterforskerne vendte tilbage for at se til hundene, sagde McKenzie, at de ikke 'var blandt os mere', da de var 'taget op til Gud'. 

Kort efter vendte efterforskerne dog tilbage igen, men denne gang havde de en ransagningskendelse med sig. Her fandt de ud af, at der ikke var hundemad eller kødprodukter i boligen, men derimod kun menneskelig føde såsom linser, ris, pasta, quinoa og korn. 

Da de to hunde blev konfiskeret, sagde Megan Price, at hun lavede sin egen hundemad til de to hvalpe. Hun nægtede dog at forklare nærmere om, hvilke ingredienser, der blev brugt til at lave hundemaden.

Læs også

Chefen snød hende for pizza: Det kostede ham 200.000

Efter at hundene blev konfiskeret, fik de to ejere et forbud mod at eje kæledyr de næste tre år. Derudover blev de også idømt til at betale samlet ca. 41.000 kroner i bøder, sagsomkostninger og dyrlægeregninger.