Oscar-nomineret Hollywood-stjerne død

10/04/2023 09:17

Henrik R

Underholdning
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I en alder af 81 år er han gået bort.

Mest læste i dag

Hollywood-stjernen Michael Lerner døde lørdag i en alder af 81 år.

Hans nevø, Sam Lerner, kendt fra "The Goldbergs", annoncerede dødsfaldet i et Instagram-opslag, som han delte søndag eftermiddag.

"Vi mistede en legende i går aftes. Det er svært at sætte ord på, hvor genial min onkel Michael var, og hvor stor indflydelse han havde på mig," skrev Sam og fortsatte: "Hans historier inspirerede mig altid og fik mig til at forelske mig i skuespil. Han var den sejeste, mest selvsikre, talentfulde fyr, og det faktum, at han var i min familie, vil altid få mig til at føle mig speciel."

Michael blev Oscar-nomineret i 1991 for sin rolle som Jack Lipnick i "Barton Fink" og havde næsten 200 roller på sit CV, inklusive "Eight Men Out", "Godzilla" og "X-Men: Days of Futures Past", samt tre uudgivne projekter undervejs.

"Alle, der kender ham, ved, hvor vanvittig han var - på den bedste måde. Jeg er så heldig, at jeg fik tilbragt så meget tid sammen med ham, og vi er alle heldige, at vi kan fortsætte med at se hans arbejde resten af tiden," fortalte nevøen.

Sam afsluttede sit opslag med: "Hvil i fred Michael, nyd dine ubegrænsede cubanske cigarer, behagelige stole og endeløse film-maraton."

Michael havde tre projekter under udvikling og var i postproduktion på "Sallywood" med Sally Kirkland, Jennifer Tilly og Eric Roberts. Der gik også rygter om, at han arbejdede på "Edoardo the Last Goodbye", og han var på rollelisten i "Fragments from Olympus: The Vision of Nikola Tesla" sammen med Sean Young og Ed Begley Jr.

Han debuterede i film i 1970 med "Alex in Wonderland" og skiftede derefter over til tv-roller i "The Bob Newhart Show", "Emergency!" og "MASH". Lerner spillede rollen som Det Hvide Hus' pressechef Pierre Salinger i ABC tv-filmen "The Missiles of October" med William Devane i 1974 og medvirkede desuden i "The Rockford Files", "Kojak", "Barnaby Jones" og "Hart to Hart".

Efter at have modtaget Oscar-nomineringen for at spille studiechef Jack Lipnick i "Barton Fink", gjorde Lerners velkendte ansigt det let for biografgængere at genkende ham i "Newsies", "Blank Check" og senere som James Caans forlagschef i "Elf."