Popsi og Krelle blander sig i vaccinedebat

Foto: PR.

Nu blander det populære YouTubefænomen Popsi og Krelle sig i debatten

Der er rigtig mange småbørnsforældre, der kender Popsi og Krelle. De to optræder på Youtube med børnesange, og derfor er det nok også uventet for de fleste, at de nu blander sig i vaccinedebatten.

Læs også

DR-par afslører lykkelig nyhed

I samarbejde med danske læger fra foreningen Læger Formidler er de gået sammen om vaccineprojektet, der har været undervejs i knap to år, oplyses det i en pressemeddelelse. 

Ingen af de involverede havde forudset med at den første single “Et lille stik”, der udkom i fredags ville blive så aktuel, som den har vist sig at være, lige nu, hvor hele Danmark – ja hele verden – bliver tilbudt et vaccinestik. 

Frivilligt vaccinationsprogram. 

Alle børn i Danmark får tilbudt 7 forbyggende børneundersøgelser, inden de er fyldt 5 år. Undersøgelserne udføres af en praktiserende læge, og er en del at det tilbud, som alle har ret til, og som også omfatter et frivilligt vaccinationsprogram. 

“Musik er en formidabel formidler til at sætte fokus på dét, der foregår i den helt almindelige hverdag for et lille barn. Gennem musikken kan kan barnet undersøge, få kropslig erfaring med og via sang italesætte dét, der skal ske. Det gælder også emner, som er sværere at sætte ord på, eller som er mindre sjove, men som man bare skal,” siger Maiken Ingvordsen, som er den ene halvdel af Youtube-fænomenet Popsi og Krelle.

Foto: PR.

Den anden halvdel af duoen Christian Reinholtz fortsætter: "Vi håber, vi kan være med til at afdramatisere dét at gå til lægen, både for den voksne og barnet. Vi påstår ikke, at det ikke gør ondt at få stik, men vi forsøger at fokusere på, at det trods alt er meget hurtigt overstået. Musik og fagter tilbyder nogle konkrete værktøjer, som både børn, forældre og sundheds- og pædagogisk personale kan få glæde af, særligt når vi taler om de helt små børn. Vi ved, at vores musik allerede bliver brugt fx. på hospitalernes børneafdelinger”. 

Hele albummet "Popsi og Krelle hos lægen" udkommer 19. februar 2021 på alle musikstreamingtjenester og som videoserie på Popsi og Krelles YouTubekanal.

Læs også

Lars Løkke Rasmussen kræver undskyldning: Det er under lavmålet

 

 

 

Dagens Gossip