Populært TV 2-program afslører stor ændring

Foto: Shutterstock.com.

Det har været en drøm længe.

For mange er lyden af TV 2-programmet Lykkehjulet lige så ikonisk som selve programmet. Siden 1989 har den samme jingle været introen til bogstavquizzen, som gennem tiden har fået mange danskere til at gætte med hjemme fra stuerne.

Læs også

DR-par afslører lykkelig nyhed

Men når den nye sæson af Lykkehjulet mandag aften løber over skærmen, så bliver det med en helt ny intromelodi. Det skriver TV 2.

“Vi har længe drømt om at give ’Lykkehjulet’ en ny lyd, der markerer, at programmet har flyttet kanal, og at vi befinder os i en anden tidsalder, end da ’Lykkehjulet’ blev sendt første gang,” siger Mads Volck, som er redaktør på programmet.

Lykkehjulet' blev sendt første gang i 1988 og havde frem til 2001 sin faste plads på TV 2. I efteråret 2018, efter 17 års pause, blev 'Lykkehjulet' genoptaget. Siden januar 2020 er det blevet sendt fast på TV 2 CHARLIE.

Mikkel Kryger og Kanya Natasja Rørbech er Lykkehjulets værter. Foto: TV 2.

Der har igennem tiderne været fem værter på ”Lykkehjulet”, skriver Billed Bladet: Michael Meyerheim (1988), Bengt Burg (1989-2000), Keld Heick (1996-97), Lars Herlow (2001) og nu Mikkel Kryger.

Ligeledes har der været haft seks forskellige ”kategorina’er”: Pia Dresner (1988), Carina Jensen (1989-94), Elona Sjøgren og Maria Hirse (1995-2001), Stephania Potalivo (jubilæumsudgaven i 2018) og nu Kanya Rørbech.

Dansk popband står bag jingle

Den nye jingle er komponeret af Anders Bønløkke og Anders Stig Gehrt-Bendixen, der til dagligt spiller i det danske popband Alphabeat. De forklarer, at de har skabt en ”Anders-Anders-jingle”, der er moderne, men samtidig passer til programmet. 

Det er ikke den eneste ændring, som Lykkehjulet har gennemgået. Udover skiftet til Charlie, så har teknologiens udvikling også gjort, at bogstaverne kan vende sig selv nu. 

Hvis du har lyst til at høre den nye melodi, så kan du lytte til den her! 

Læs også

Oh Land forsvarer hård beslutning

 

 

 

Dagens Gossip