Seerne rasede, da TV 2 aflyste: Nu er nye chokerende detaljer afsløret

Foto: Shutterstock

Nu er der løftet sløret for en række nye chokerende detaljer.

Det er ingens næse gået forbi, at julekalendere har været en fast tradition i årevis. 

Og i december 2022 var det ingen undtagelse. Her var der igen et væld af julekalendere at vælge imellem. 

TV 2 havde da også oprindeligt planlagt at sende "Alletiders Julemand", men i sidste øjeblik valgte man at ændre planerne og sende "Pyrus i Alletiders Eventyr" i stedet. 

Læs også

Godt nyt fra DMI: Kraftig varme på vej

Og denne beslutning om at erstatte "Alletiders Julemand" med "Pyrus i Alletiders Eventyr" kort før 1. december sidste år faldt ikke ligefrem i god jord hos seerne. 

Men det stopper ikke her. 

Nu har TV 2’s offentliggjorte public service-redegørelse set dagens lys. 

Og ifølge redegørelsen var aflysningen af julekalenderen årets største enkeltsag målt ud fra antallet af klager og kommentarer. 

Der blev sendt op mod svimlende 1.500 e-mails i november og december, hvoraf 1.200 klager blev sendt direkte til TV 2 Fiktion og derfor ikke er inkluderet i denne opgørelse. 

Yderligere 300 klager blev sendt til seernes redaktør, mens sagens samtidig genererede over 17.000 opslag på TV 2 Nyhedernes Facebook-side. 

Humlen bag aflysningen lød dengang på, at TV 2 var bekymret for om den kunne misforstås af børn, da den indeholdt skildringer af mennesker og kulturer uden en historisk kontekst. 

Seernes redaktør lagde dog ikke skjul på, at der ikke var bevidst racisme eller intention om at krænke nogen i "Pyrus - Alletiders Julemand". 

Tværtimod præsenterede julekalenderen en moralsk fortælling om, at man skal opføre sig ordentligt. 

Redaktøren fortalte dog, at visse elementer i julekalenderen kunne være stødende og upassende i dag. 

Selvom TV 2 valgte at sende "Pyrus i Alletiders Eventyr" som erstatning, modtog de stadig klager fra seere, som mente, at også denne julekalender indeholdt sekvenser, der kunne virke stødende. 

I 2023 bliver sagen dog en helt anden på TV 2. Her vil de sende den nyproducerede julekalender ‘Valdes Jul’, mens DR derimod genudsender en tidligere julekalender. 

Læs også

Janni Ree deler ærlige ord: Sådan har hun aldrig set Karsten

 

.

Dagens Gossip