Skør politirapport: Slog 86-årig tysk turist i hovedet med vaffel og råbte “Luftvaffel!”

Foto: Frank Van Groen/LOOK/Ritzau Scanpix

En politirapport fra Norge er gået viralt. Det skyldes det meget bizarre indhold, der blandt andet indeholder en 86-årig tysk turist, der blev slået i hovedet med en vaffel.

Hver dag sender politiet deres dagsrapport ud, som fortæller om, hvilke aktioner de har været involveret i dagen før. Det er særligt medierne, der er interesserede i disse, da de formidler dem videre til læserne.

Avislæserne i Norge må dog have fået kaffen galt i halsen, da de læste, ‘politirapporten’ i Oslo fra lørdag den 7. december. Politirapporten lød nemlig så vanvittig, at den er gået viralt i ind- og udland på de sociale medier, men også på verdens største forum Reddit.

Læs også

Fitbit-ur afslørede mandens utroskab

Det skyldes blandt andet punktet klokken 08.21, der lyder således:

“Politiet rykkede ud til Oslo Plaza efter meldinger om en 18-årig mand fra Jæren, der slog en 86-årig tysk turist i hovedet og råbte ‘LUFTVAFFEL’, lyder det i politirapporten fra Aftenposten.no, mens det lidt senere folder sig endnu mere ud.

“Klokken 12:34:  45 mænd fra Kopervik alle i 50-års alderen er mistænkt for at have væltet et rutetog på Oslo Station. Alt togtrafik er stoppet indtil søndag,” lyder det i rapporten.

Det skete ikke

Politirapporten er blevet delt i øst og vest, og det er særligt de to ovenstående punkter, som folk har grint voldsomt af i løbet af den seneste tid. Der er dog bare et ‘problem’ som mange ikke er klar over, og det er, at det hele er falsk.

Der er ingen 86-årig mand, der er blevet slået med en vaffel, og der er heller ikke 45 mænd, der har væltet et tog.

Politirapporten er skrevet af den norske komiker Rune Bjerga. Han lavede den satirisk politirapport som et bud på, hvordan den ville lyde i dagene op til den norske pokalfinale i fodbold mellem Viking og FK Haugesund.

Den falske politirapport blev allerede udgivet den 1. november hos Aftenposten.no, men den gik viralt forleden, da Nettavisen.no delte den på deres hjemmeside. Mange mennesker har dog ikke opdaget, at politirapporten ikke er ægte, og derfor gik den hurtigt viralt.

Du kan læse hele den satiriske politirapport her.

Læs også

Her er verdens første abe-grise: Det skal de bruges til

 

 

Dagens Gossip