TV 2-profil forsvandt pludseligt fra skærmen: 6 måneder senere deler han stor nyhed

03/05/2023 11:03

Emil Martesen

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Små 6 måneder senere løfter han sløret for en stor nyhed.

Mest læste i dag

Tilbage i november 2022 så det dagens lys, at Thomas Buch Andersens TV 2-News eventyr sang på sidste vers. 

Det skete i kølvandet på, at den 51-årige vært kort forinden havde vinket farvel til jobbet som kanalchef på P1. 

Men den erfarne radioherrer vinkede hurtigt farvel til jobbet på TV 2 News for at gribe til mikrofonen igen. 

Her skulle han nemlig stå i spidsen for podcasten ‘Dato’ på TV 2. 

Og som navnet antyder, er det TV2’s daglige nyhedspodcast, der udkommer alle hverdage. 

Humlen dengang var også, at Thomas Buch Andersen skulle svinge pisken på podcasten, der skulle tage lytteren med ind i de store historier - med den stemning, stil og det persongalleri, man kender fra TV2. 

Men nu lakker det eventyr mod enden. 

Det har nemlig set dagens lys, at han vender tilbage til skærmen og som studievært på TV 2 News. 

“Det har været en både journalistisk og kollegial fornøjelse at søsætte 'Dato'. Nu er sporene lagt med de første 100 episoder, og mange lyttere har allerede fundet en vane i form og stil. Men 'Dato' kan meget mere. Jeg glæder mig til at høre, hvor en ny vært og det samme verdensklassehold kan bringe TV 2s nyhedspodcast hen. Jeg ved, det bliver stort”, løfter Thomas Buch-Andersen sløret for i en pressemeddelelse.

Og det bliver angiveligt ikke et ukendt blad, der nu skal stå i spidsen for podcasten ‘Dato’. Det er nemlig Joachim Claushøj Bindslev, som nu nok kender fra formatet ‘Kernen’. 

Den nye ”Dato”-vært er ikke helt ukendt for tv-seerne, for det er Joachim Claushøj Bindslev, som afløser Thomas Buch-Andersen i spidsen for programmet: 

“Jeg er en kæmpe podcastjunkie, og derfor glæder jeg mig helt vildt til rollen som vært på 'Dato' og være med til at lave det, jeg elsker at lytte til. I en podcast er der god plads til fordybelse og perspektiv, og med 'Dato' når vi samtidig ud til en yngre målgruppe, som ellers kan være svær at komme i kontakt med, udtaler Joachim Claushøj Bindslev, som også har en fortid som undersøgende journalist og vært på TV 2 Business og programmerne 'Gravegruppen' og 'Operation X'.