Bedstefar efterlod gammel garage efter sin død - familien åbnede porten og fik et chok

Skrevet af Henrik R

3 uger siden

|

20/05/2024
Underholdning
Foto: Privat
Ingen i familien havde regnet med, at der ville gemme sig noget så værdifuldt i garagen.

Dagens topnyheder

I en alder af 89 år døde engelske Harold Carr og efterlod sig en tilsyneladende beskeden mængde arvegods. Familien regnede med, at de forholdsvist hurtigt kunne gennemgå hans ejendele og smide det meste ud. Det skriver The Mirror.

Harold Carr var eneboer og kendt som en excentrisk mand, der havde samlet på ting. Hans store passion var biler. Men ingen var rigtig klar over, hvad han lå inde med, selvom det gik rygter om, at han ejede en eftertragtet bil.

Det var Harolds niece og nevø, der stod for at ordne den gamle mands faldefærdige garage, som de regnede med indholdt ubrugelige ting. Da de åbnede garagedøren, fik de deres livs overraskelse.

Der stod en støvet sportsvogn af det franske mærke Bugatti. Men det var ikke nogen helt almindelig Bugatti. Det var kronjuvelen blandt Bugattis nemlig en Bugatti 57S Atalante.

Det var dette syn, der mødte nevøen og niecen i garagen. 

Foto: Privat

"Det var lidt af en legende, at han ejede en Bugatti, men ingen vidste det med sikkerhed, og ingen af os havde nogen ide om, hvor meget den virkelig var værd," forklarer Harolds nevø til The Mirror.

Vurderingen af den specielle sportsvogn lyder på et sted mellem 50 og 60 millioner kroner.

Harold Carrs Bugatti blev nemlig kun produceret i 43 eksemplarer og er derfor i en klasse for sig. Den sidste bil af denne model blev sat i verden i 1937.

Bilens første ejer var Francis Curzon, som var en rig parlamentriker, der dyrkede motorsport. Siden da blev den solgt flere gange, inden den omkring 1955 endte i garagen hos Harold Carr.

Sammen med den støvede Bugatti stod også en klassisk Aston Martin, som også viste sig at være en del værd - dog ikke på niveau som Bugatti’en.

Familien fandt også flere breve fra interesserede købere, der tilbød kæmpe store beløb for at købe Harold Carrs sjældne biler.