DMI har ugeprognosen klar: Én ting går igen i påskeferien

Skrevet af Nicolai Haugsted

11 uger siden

|

24/03/2024
Vejret
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Skal du lægge planer i påskeferien ud fra vejret, bør du læse med her.

Dagens topnyheder

Med påsken lige om hjørnet tegner DMI's seneste prognoser et billede af en uge, hvor regnjakken både skal på og af.

Påskeugen lover en meteorologisk rutsjebanetur, der starter i det kølige hjørne for derefter at byde på forårsglimt, inden den slutter af med et ustadigt pift.

Mandagens kølige start med spredte byger og skydække giver ingen varme garantier, men solen titter frem her og der, som for at minde os om, at foråret er på vej. Temperaturer op til 8 grader, og vinden, der leger mellem vest og nord, sikrer en frisk start på ugen. Nattetemperaturerne dykker ned i den frostklare atmosfære, med udsigter til en lunere kystkant takket være en svag til jævn vind fra syd og øst.

Tirsdag fortsætter i en mere mild og solrig retning, især mod syd, hvor dagtemperaturene kan nå op på 10 grader. Den let skiftende brise tiltager i styrke og bringer friske vinde fra øst og sydøst, hvilket lover tørt og delvis klart vejr ind i nattetimerne.

Onsdagen holder fast i tørvejret, selvom skyerne trækker ind over landet. Med temperaturer, der danser op imellem 8 og 13 grader, bliver det mildt, men vinden fra sydøst kan føles hård ved kysterne. Aftenen og natten bringer et let regnslør, der dog klarer op vestfra, som en lille trøst i den ellers grå himmel.

Skærtorsdag bliver dagen, hvor forårstemningerne for alvor tester danseskoene. Bygerne danser med solens glimt, og temperaturen løfter sig op til 14 grader, mens vinden skifter kurs mod sydvest og syd. Kysterne kan opleve en hårdere vind, som et crescendo i ugens vejrkomposition.

Langfredag lægger sig i det mere grå spektrum med skydække og regn, der dog brydes af solens stikpiller. Dagtemperaturene holder sig i det moderate, og natten lover mildere vinde fra skiftende retninger.

Ugen runder af med lørdag og påskesøndag, hvor "ustadigt" bliver nøgleordet, men med et løfte om lidt stigende temperaturer. Måske et hint om, at foråret endelig er klar til at tage over efter en lunefuld start.

Så pak påskeæggene ind i vejrberedskab - fra paraplyer til solbriller. Påskeugen 2024 lover en blandet pose bolsjer af vejrforhold, hvor forårets luner og kølige pust skiftes til at styre