Banebrydende studie beviser: Kaffe forbrænder kalorier

Hvis du er typen, der drikker mindst en kop kaffe om dagen, så kan du gøre det med god samvittighed. Der er nemlig flere helbredsmæssige fordele ved at drikke kaffe, og en af dem er, at du forbrænder flere kalorier.

Hvis du ikke er typen der kan lide kaffe, eller måske bare undlader at drikke det af andre årsager, så bør du måske lige genoverveje. Hvert fald hvis du har lidt ekstra på sidebenene, og ønsker at smide et par kilo.

Resultaterne fra et nyt studie har nemlig vist, at en kop kaffe om dagen kan have flere helbredsmæssige fordele, hvor en af dem altså er vægttab. Det fortæller britiske The Mirror som følge af et helt nyt studie, der er udgivet af University of Nottingham.

Læs også

Stor dansk restaurantkæde får sur smiley og bøde: De genbruger maden

Studiet viste nemlig, at kaffen går ind og stimulere det brune fedtvæv, som forbrænder kalorier ved at generere varme til kroppen.

“Det brune fedtvæv arbejder på en anden måde end andet fedt i kroppen, nemlig ved at producere varme ved at forbrænde sukker og fedt,” fortæller Professor Michael Symonds, der var forsker på studiet.

“Ved at forøge aktiviteten vil det forbedre kontrollen over blodsukkeret, forbedrer blodets lipid-tal og forbrænde ekstra kalorier, som kan resultere i et vægttab,” fortæller professoren.

Det første rigtige bevis

Denne forskning har vist sig at være ret banebrydende, da det er den første af sin slags, der har vist en kobling på, hvordan kaffe går ind og påvirker det brune fedtvæv hos mennesker.

I første del af studiet forsøgte de udelukkende at teste, hvordan kaffen påvirkede stamceller. Derefter gik de videre til menneskelige forsøg, hvor de via termiske billeder kunne studere, hvordan kroppens brune fedtvæv reagerede på kaffen.

De fandt ud af, at umiddelbart efter indtag af kaffe, så blev det brune fedtvæv aktiveret og det blev varmere. De vurderer derfor, at fedtvævet bliver sat på arbejde og dermed begynder at forbrænde kalorier.

Forskerne er dog ikke færdige med forsøget endnu. Nu vil de nemlig til at undersøge, præcis hvilken ingrediens i kaffen der gør, at det brune fedtvæv bliver aktiveret. De føler sig dog allerede nu overbeviste om, at det er koffeinen der gør det, og dermed bør man altså ikke forbrænde ekstra kalorier, hvis man er typen, der drikker koffeinfri kaffe.

Læs også

68-årig køreskoleelev kørte sin motorsagkyndige ihjel

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip