Bare rolig: Dine børn bliver ikke voldelig af computerspil

Foto: Shutterstock.com

Nye undersøgelser viser, at der ikke er nogen kobling mellem voldelige computerspil og børns adfærd. Dine børn bliver med andre ord ikke mere voldelige af at spille computerspil med vold i.

I en tid hvor Esport er blevet virkelig populært, og unge mennesker bruger tid foran computeren eller deres konsol mere end nogensinde før, er det ikke underligt, at forældre bliver bekymrede for, om spillene de spiller, kan have nogen effekt på deres opvækst.

De fleste har hørt diverse skræmmehistorier før, hvor børn skulle være påvirket af blodige computerspil, og derfor have udøvet en form for vold i virkeligheden, men heldigvis viser nye undersøgelser, at der ikke er en decideret kobling mellem voldelige computerspil og vold blandt unge.

Undersøgelsen blev foretaget af University of Oxford, der fik svar fra mere end tusinde unge mellem 14-15-års alderen i England samt deres forældre.

Personerne der deltog i undersøgelsen, blev både holdt øje med, mens de spillede spil som Call of Duty og Grand Theft Auto, og samtidig holdt forældrene øje med, hvordan deres børn opførte sig inden, under og efter, at de havde spillet.

I samarbejde med den feedback, som folkene bag undersøgelsen fik fra børn og forældre, kunne de spore sig ind på, om spil der var kategoriserede som voldelige i England og USA også havde en kobling til børns voldelig adfærd.

Resultatet viste…… At der slet ikke var nogen kobling.

”Voldelige spil virker ikke til at påvirke unge folk på en aggressive måde. Men måske skal man kigge efter andre ting – måske frustrationer, måske er det familie eller livskvalitet, vi bør kigge mere efter,” fortæller professor Andrew Przybylski, der var hovedforsker for undersøgelsen.

Der er ingen grund til bekymring

Mange forældre har været bekymret på deres børns vegne, da de var bange for, at de voldelige spil kunne medføre, at deres børn ville opføre sig mere voldeligt i virkeligheden. Andrew Przybylski fortæller dog, at på trods af, at teorien om at børn bliver mere voldelige af computerspil, er meget populær, så er det dog ikke en, der er noget hold i.

Læs også

21-årigs tænder var rådnede - Se hvilken skade energidrik har på dine tænder

”Ideen om, at computerspil gør folk mere voldelige i den virkelige verden, er en populær en, men den er slet ikke blevet testet ordentligt over længere tid,” fortæller han og fortsætter:

”På trods af interessen fra forældre og politiske beslutningstagere, så har undersøgelser ikke vist, at der skulle være nogen grund til bekymring,” lyder det fra professoren.

Den nye undersøgelse bakker en undersøgelse fra University of New York op, hvor der var mere end 3.000 deltagere. Dermed er der altså ingen tegn på, at blodige og voldelige computerspil faktisk gør børn eller voksne mere voldelige i virkeligheden.

Sponsoreret indhold

Bubble Shooter er et sjovt lille spil, der nemt at gå til og byder på rigtig mange timers underholdning, uden at det koster de store hovedbrud at finde ud af at komme i gang og blive god til det. Bubble Shooter er ikke alene gratis – det er også ideelt både til mobilen, tabletten og computeren og kan spilles af såvel voksne som børn.

 

Dagens Gossip