21-årigs tænder var rådnede - Se hvilken skade energidrik har på dine tænder

21-årige Vinnie Pyner drømte om at blive spiludvikler, men nu er han stoppet på college på grund af skam. Det skyldes, at alle hans tænder rådnede i forbindelse med hans store indtag af energidrik.

Der kan næppe være nogen tvivl om, at energidrik ikke er spor sundt for kroppen, især ikke, hvis man har et overforbrug. Forleden kunne vi læse om Mille fra Luksusfælden, der brugte 22.000 kroner om året på energidrik, hvor hun cirka drak fem om dagen.

Læs også

Luksusfælden: Mille bruger 22.000 kroner på energidrik

Hun skal dog være glad for, at hun fik stoppet sit forbrug, ellers kunne hun meget vel ende med at få tænder som den 21-årige Vinnie Pyner, der fuldstændig fik knust sine tænder af energidrik.

Vinnie Pyner var så afhængig af energidrik, at han gerne både drak en til morgenmad, frokost og aftensmad, og i løbet af dagen drak han gerne yderligere tre, så han i total nåede op på seks af dem om dagen.

Han fortæller selv, at han børstede tænder to gange om dagen, men pludselig fik han vilde tandsmerter, og da han efterfølgende tog en bid af et æble, knækkede hans fire fortænder. Ja, du læste rigtigt, de knækkede midt over.

Foto: Vinnie Pyner - SWNS

Alle hans tænder var rådne

Efter hændelsen valgte Vinnie Pyner med det samme at lægge energidriks på hylden, og grundet udseendet med hans knækkede tænder, turde han ikke vende tilbage til sit college. Han lagde naturligvis vejen forbi en tandlæge med det samme, og her fandt han ud af, at samtlige af Vinnies tænder var rådnede, og at han samtidig skulle have 24 fyldninger samt tandproteser til hans fortænder.

Vinnie Pyner fortæller nu om sin historie, så han kan advare andre unge mennesker, der drikker mange energidrikke, så de ikke ender ud i det samme helvede som ham.

”Det startede som en måde at forløse stress og pres fra skolen, så jeg kunne være helt fokuseret på at kode og programmere,” fortæller den studerende inden han fortsætter:

”Men jeg havde aldrig troet, at det skulle gå så galt til, det har fuldstændig ødelagt min selvtillid. Jeg havde en ambition om at blive spildesigner, men nu er de håb forsvundet,” lyder det fra Vinnie Pyner.

Vinnie Pyner fortæller, at han startede med at drikke Monster Energy i september 2017, hvor det startede med et indtag på tre om dagen. Det blev forøget til det dobbelte, da han begyndte på et nyt semester i oktober 2017.

Allerede i marts 2018, altså blot et halvt år efter, at han var begyndt på at drikke energidrik, hørte han en knasende lyd, da han tog et bid af et æble.

”Jeg tænkte ikke videre over det, indtil jeg slugte, og fandt ud af, at mine forreste fire tænder var knækket over,” fortæller han.

Vinnie Pyner er slet ikke i tvivl om, at det var energidrikken, der var skyld i, at hans tænder rådnede. Han opfordrer derfor andre unge til at lægge de sødlige koffeindrikke på hylden.

Læs også

Advarsel: Denne telefon udsender flest strålinger

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip