Bekræftet: Coronavirus inficerer nyre-, hjerne- og hjerteceller

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Obduktioner bekræfter nu det, som har været diskuteret flere gange de sidste par uger. Covid-19 er mere end bare en sygdom i lunger og svælg.

Den nye viden baserer sig på en undersøgelse, der er foretaget i Tyskland. Her er 27 obduktioner af covid-19-patienter gennemført for at lære mere om sygdommen. 

De nye resultater, der kommer fra disse obduktioner, kan være med til at forklare de mange forvirrende symptomer, der ses hos patienter med covid-19. Blodpropper, der fører til slagtilfælde, hovedpine og nyresvigt er bare nogle af de symptomer, som har været svære at forklare ud fra den tidlige forståelse af coronavirus. 

Da covid-19 er en ny sygdom, så lærer vi hele tiden mere om, hvad det er sygdommen gør ved os, og hvordan den påvirker kroppen. 

Både resultater fra laboratorier i Kina og nu en undersøgelse fra University Medical Center Hamburg-Eppendorf i Tyskland, hvor de 27 afdøde patienter er blevet obduceret, peger på, at sygdommen spreder sig til mange organer. 

”SARS-CoV-2 er blevet påvist i nyrerne hos patienterne. Det forklarer den høje skadesrate i coronaviruspatienternes organer,” skriver lægerne i en rapport, der er offentliggjort i New England Journal of Medicine.

Tidligere rapporter har ligeledes antydet, at det dødelige coronavirus har en negativ indvirkning på lungerne, hjertet, leveren og hjernen ved de patienter, der bliver smittet. 

Nu er de antydninger blevet bekræftet, og behandlingen af coronavirus kan nu tage den nye viden i betragtning. At sygdommen ændrer status fra en lungesygdom til en sygdom med en bredere konsekvens, bør give et bedre værn mod sygdommen.

Der er per dags dato 4,6 mio bekræftede smittetilfælde og 308.000 dødsfald til covid-19.

Læs også

Forskere bekræfter: Sygdom der rammer børn, kommer fra corona

 

 

 

 

Dagens Gossip