Coronavaccine testes på babyer, der er helt ned til seks måneder gamle

Foto: Shutterstock

En coronavaccine bliver testet på babyer, der er helt ned til seks måneder gamle.

Medicingiganten Moderna har øget testindsatsen af deres coronavaccine, og tester den nu på babyer, der er helt ned til seks måneder gamle. Det har virksomheden selv meldt ud, ifølge The Sun.

Læs også

Nu melder professor ud: Ja, AstraZeneca-vaccine er skyld i blodpropper

Disse forsøg vil være de første af sin slags og vil omfatte børn i alderen seks måneder til 11 år. 

I februar meddelte Moderna, at de ville teste 3.000 vacciner på 12- til 17-årige, da deres vaccine fortsat rulles ud over hele USA. 

Andre firmaer som Pfizer har også sagt, at de vil teste på 5- til 11-årige. Der er dog ikke andre firmaer end Moderna, der har bekræftet forsøg med den yngre aldersgruppe. 

Også i Storbritannien er Moderna-vaccinen blevet godkendt til brug. De står til at modtage omkring 17 millioner doser af vaccinen i løbet af de næste måneder. 

Australien har ikke specifikt sikret sig vacciner fra Moderna, men kan dog få adgang til dem som en del af de 25 millioner doser, som de har fået allokeret af COVAX. 

Moderna har meldt ud, at forsøgene naturligvis handler om at finde ud af, hvor effektiv vaccinen er for børn. Undersøgelsen har fået navnet KidCOVE og bliver drevet i samarbejde med National Institutes of Health i USA. 

Samlet set vil 6.750 børn blive testet, hvor de ældre børn vil modtage vaccinen som de første. 

Når der kommer data ind fra de ældre børn, vil der blive kigget nærmere på bivirkningen og vaccinens effektivitet, hvorefter de vil gå videre til at give vaccinen til de yngre børn og babyer. 

Tidligere på måneden blevet det afsløret, at Modernas vaccinen kan forårsage en smertefuld reaktion i armen op til 11 dage efter stikket. Bivirkningen, der har fået navnet 'COVID-arm', er forekommet hos et mindre antal patienter i USA. 

Men eksperter har understreget, at folk, der udelukkende oplever harmløse reaktioner og bivirkning fortsat skal modtage anden dosis for at sikre optimal beskyttelse mod virussen. Det siges, at Moderna-vaccinen har en effektivitet på omkring 95 procent. 

Som en del af det nye studie, har Moderna udtalt, at de vil udføre 'aldersafvikling', hvilket betyder, at de ældre deltagere - som sagt - bliver vaccineret først. 

Samtidig vil de også udføre 'dosisøgning'. Det betyder, at forskerne bag studiet vil starte med mindre doser af vaccinen og arbejde sig op til den dosis, som voksne også gives, når det har vist sig at være sikkert.

Læs også

Tusindvis skifter navn til Laks - Årsagen er bizar

Moderna har meddelte, at forsøgene kommer til at involvere deltagere fra både USA og Canada. 

 

Dagens Gossip