Den nyeste corona-variant ødelægger din søvn: Dette symptom skal du holde øje med

Foto: Shutterstock

Selvom mange forsøger at glemme det, så er corona fortsat en del af verden, som vi er nødt til at forholde os til.

I slutningen af 2019 begyndte et mærkelig virus at sprede sig i byen Wuhan i Kina. 

Dengang tiltrak det ikke særlig meget opmærksomhed fra omverdenen, men vi nåede kun 11 dage ind i 2020, før det mystiske virus krævede sit første offer i Kina.

Læs også

Mand tildelt astronomisk millionbeløb: Politibetjent handlede forkert

Kort efter kom virusset til Danmark, og det har som bekendt siden ført til massevis af dødsfald og indlæggelser, nedlukninger, restriktioner og begrænset frihed for danskerne og borgere i de fleste andre lande. 

Det er selvfølgelig Covid-19 - også kendt som corona - der er tale om. 

Danskerne har heldigvis levet nogenlunde ugeneret af corona i flere måneder efterhånden, men det betyder desværre ikke, at pandemien er ovre. 

Mange steder i verden er borgerne nemlig fortsat påvirket af virusset, og mutationerne er heller ikke stoppet. 

Den nyeste mutation vil faktisk ifølge Ladbible få indflydelse på din søvn, hvis du bliver smittet. 

Sådan lyder det fra  Luke O'Neil, som er den førende professor i immunologi ved Trinity College i Dublin. 

Han har således forklaret, at den nyeste variant har nogenlunde de samme symptomer som BA.5-varianten, men at der er ét ekstra symptom, som kan få konsekvenser for din nattesøvn. 

"Et ekstra symptom [...] er nattesved," har han således forklaret til NewsTalk og uddybet, at det ekstra symptom skyldes, at virusset har ændret sig fra BA.5-varianten, som er den dominerende i det meste af Europa og USA lige i øjeblikket. 

"[...] det mix af dit immunsystem, og at virusset er en smule anderledes, vil måske give en sygdom, der er en anelse anderledes - og [...] der er nattesved ét af symptomerne," har O'Neil yderligere forklaret og uddybet: 

"Men meget vigtigt er det [at nævne], at det [red. virusset] ikke udvikler sig til alvorlig sygdom, hvis du er vaccineret og har fået booster-stikket."

Det er endnu usikkert, hvor mange smittede der oplever nattesved, og de mest udbredte symptomer på corona er fortsat hovedpine, løbende næse, ondt i halsen, feber og vedvarende hoste.

Læs også

Videnskaben slår fast: Mænd bør af helbredsårsager få udløsning mindst 21 gange om måneden

 

 

 

Dagens Gossip