Derfor har kvinder altid kolde numser i sengen

Foto: Shutterstock

Mange kvinder bliver beskyldt for at have kolde numser om natten, og faktisk er der noget om snakken.

Hvis du er mand, kender du muligvis til problematikken:

Du vågner op midt natten og vælger at rulle om på siden, så du kan ligge i ske med din kæreste, der har kastet dynen halvt af sig.

Men i det øjeblik dine lår rører hende numse, er det som at bestige en iglo uden bukser på. Hendes numse er nemlig isnende kold og slet ikke sjov at putte sig ind til.

Du er dog ikke ene om at få kuldegysninger, når din kæreste vifter med natte-numsen. Det skriver Daily Mail, der beretter om, at det for mange mænd er en almindelig observation, at deres kvinders numse oftest er kold, når de ligger i afklædt sengen.

Læs også

Vil du have et pænere smil? Ny forskning afslører at kokosolie bleger din tænder

Og ja – der er faktisk noget om snakken. Der forklarer lægen Clare Morrison via medicinal-sitet MedExpress.

- Kvinders overordnede kropstemperatur er lidt lavere end mænds, og så har kvinder normalt en mindre hudoverflade, færre muskler og et langsommere stofskifte, hvilket betyder at hele deres hud er lidt køligere. Det er også grunde til, at nogen mænd brokker sig over, at deres partner føles som en isblok, når det er sengetid, forklarer hun.

Foto: Shutterstock

Kroppens kernetemperatur omkring de indre organer bør ligge på 37 grader, hvorimod vores hud har en lavere temperatur, der svinger mellem cirka 28 og 35 grader.

Denne temperatur er meget afhængig af omgivelsernes temperatur, men ligger normalt på 34-35 grader. Samtidig varierer hudens temperatur alt efter kropsdele, hvilket betyder, at jo mere fedt et kropsområde har, desto lavere er hudtemperaturen.

Læs også

Nu er det sket igen: 2-årig dreng dræbt af populær kommode fra IKEA

Det forklarer også, hvorfor et par baller, der ofte indeholder en del kropsfedt, kan være koldere en eksempelvis ryggen ovenfor.

- Fedtfordeling er en vigtig forskel på temperaturen mellem mænd og kvinder. For mænd sætter kropsfedt sig oftest over taljen, hvorimod det for mange kvinder ofte sætter sig under taljen – rundt om hofterne og lår, lyder det fra Colin Crosby, der arbejder med sport og motions medicin på BMI Hendon Hospital. 

Foto: Shutterstock

Dermed er der altså en både logisk og videnskabelige forklaring på, hvorfor mange kvinder får skældud for kolde numser i sengen.

Læs også: Himmelsk nyhed fra Aldi: Nu kan du snart købe chokoladevin

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip