Drikker du bare én om dagen? Så stiger din risiko for leverkræft med 78 procent

Foto: Shutterstock

Meget udbredte drikkevarer kan ifølge en ny undersøgelse forøge risikoen for en alvorlig kræftsygdom til næsten det dobbelte.

Kræft er én af de sygdomme, som slår aller flest mennesker ihjel hvert eneste år.

Nogle kræftformer er mindre farlige end andre, men kræft i leveren er ifølge The Sun én af dem, som man bør være bekymret for. 

Læs også

Drengen satte sig på udstillingstoilettet: Så måtte moren løbe efter vådservietter

Kræftformen, som næsten 500 danske mænd og kvinder hvert år får konstateret, er nemlig ekstremt farlig, og ifølge Kræftens Bekæmpelse er det kun omkring 15 procent, som fortsat er i live fem år efter diagnosen. 

Allerede efter ét år har mere end halvdelen statistisk set mistet livet. 

Leverkræft er derfor en sygdom, som man for alt i verden bør undgå, men alligevel er rigtig mange mennesker hver dag selv skyld i, at deres risiko for at udvikle kræftformen stiger. 

Ifølge et nyt studie stiger ens risiko for at udvikle leverkræft nemlig med helt op til 78 procent, hvis man drikker én eller flere sukkerholdige drikke om dagen - det kan være alt fra sodavand og iste til kaffe eller te med sukker. 

Drik vand og drop sukkeret i din kaffe

Studiet har fulgt 90.000 kvinder i cirka 30 år, og det viste sig, at kvinder, som drikker én eller flere sukkerholdige drikke om dagen, har 78 procent større risiko for at udvikle leverkræft end dem, som drikker tre eller færre sukkerholdige drikke om måneden. 

"Vores opdagelse viser, at indtagelse af sukkerholdige drikke er en potentiel modificerbar risikofaktor for leverkræft," har hovedforfatteren bag studiet, læge Longgang Zhao, udtalt. 

Lægen har desuden udtalt, at studiet tyder på, at antallet af leverkræftpatienter i samfundet kan nedbringes, hvis man "mindsker folks forbrug af sukkerholdige drikke."

Longgang foreslår, at man kan erstatte sukkerholdige drikke med "vand og ikke-sukkersødet kaffe eller te" og derved nedsætte risikoen for leverkræft "markant."

Samtidig vil risikoen for andre livsstilssygdomme som diabetes og overvægt også mindskes.

Læs også

Den dårlige stime fortsætter: Nu er supermarked blevet politianmeldt

 

 

 

 

 

Dagens Gossip