Ekspert i kropssprog: Sådan læser du en løgner

Foto: Shutterstock.com

En ekspert i kropssprog har forklaret, hvordan man ved hjælp af små signaler kan analysere sig frem til, om andre mennesker lyver.

Har du nogensinde haft en samtale og blev halvvejs ramt af tanken om, at den anden måske ikke fortæller dig sandheden?

Hvis du tror, ​​at nogen måske lyver for dig, er der nogle enkle signaler, du skal se efter, mens du taler til dem - og samtidig måske være opmærksom på, om du udsender nogle af disse signaler.

Læs også

Par får 20 børn på et år: Vil være den lykkeligste familie i verden

Ifølge en ekspert i kropssprog, kan man nemlig ofte, og relativit nemt opklare, om en person lyver for dig, og det hele har med små signaler i kropssproget at gøre. Du skal bare være i stand til, at læse hvad deres hænder, læber og øjne virkelig fortæller dig.

Ifølge Mirror, har pokerhjemmesiden Replay Poker, indgået et samarbejde med en førende kropssprogekspert ved navn Mike Carter, for at afsløre de ti afslørende tegn på løgn.

Så hvordan finder du en løgner?

Det kan i de fleste aspekter af livet, være ganske fordelagtigt, at være i stand til at læse andre menneskers signaler, også dem, de måske ikke selv er klar over, at de udsender. Ifølge Mike Carter, skal du være meget opmærksom på, hvor folk kigger hen, om de gentagende gange slikker læberne eller ej, og hvad de laver med hænderne.

Ifølge Mike Carter er det første signal, at du bliver løjet for, hvis den anden person gentagende gange kigger en anelse mod højre, mens personen taler.

Han forklarer, at dette viser, at hvad de siger, er i deres "fantasi og ikke hukommelse".

Du kender måske, eller om ikke andet synes, at kende nogle af disse signaler, og de fleste har garanteret oplevet dem, i en samtale, man ikke følte var helt ærlig.

Andre vigtige spor, man skal passe på, er overdreven blinkning, slikning eller berøring af læberne, dybe vejrtrækninger inden de taler, det at gentage et spørgsmål inden de svarer, og deres hænder er konstant aktive, på måder der ellers ikke er normalt, når de taler.

De undlader muligvis også at give specifikke detaljer, bryde øjenkontakt og skjule deres hænder bag ryggen (da håndbevægelser afslører følelser).

Thibault Richard-Folian, General Manager hos Replay Poker, kommenterede forskningen: ”Folk kommunikerer mest med ikke-verbale signaler, og det kan bevises, at det er fordelagtigt at lære at afkode vildledende kropssprog, når man forstår, hvad folk virkelig siger til os,” - siger han og tilføjer:

Læs også

Neglesalon får massiv kritik: Putter levende fisk i negle

"Vi gennemførte denne undersøgelse for at hjælpe vores spillere med at fortolke deres modstanders kropssprog og ikke-verbale kommunikationsskilte, skærpe deres løgne-spotting-færdigheder og gøre det vanskeligt for andre ved bordet at læse dem til gengæld."

Det siger sig selv, at under et spil poker, er det yderst relevant, både at kunne skjule en løgn, og samtidig læse dem hos ens modstandere, men eftersom de små signaler, der udsendes ved en løgn, er forholdsvis universale for mennesker, burde Mike Carters undersøgelse og konklusion, også kunne bruges i mange andre aspekter af livet - man skal selvfølgelig passe på ikke at overfortolke.

 

Dagens Gossip