Eksperter: Derfor skal du blive i dit ulykkelige ægteskab

Emil Ryttergaard

387 uger siden

|

08/02/2017
Det er værd at holde hinanden ud i længden, viser ny undersøgelse.

Dagens topnyheder

Et barn er kan være svært for et parforhold, og et nyt medlem i familien sætter tålmodigheden, sexlysten, intimiteten og andre aspekter af livet som par på prøve.

Derfor oplever nogle nygifte par med børn også, at blive ulykkelige, når glæden over det lille barn har lagt sig, og hverdagen igen skal fungere. 

Men ifølge ny forskning, så bliver størstedelen af ulykkelige par faktisk lykkeligere 10 år senere, skriver Telegraph.

Ifølge en britiske interesseorganisation Marriage Foundation, så er 7 ud af 10 par ulykkelige, når de får deres første barn. 

Organisationen har derfor støttet forskningen, der faktisk viser, at 68 procent at de ulykkelige par, faktisk er gladere 10 år senere, og hvert fjerde par siger faktisk, at de er ekstremt glade.

- I modsætning til hvad de fleste tror, så kan det faktisk være den bedste beslutning at blive i et ulykkeligt ægteskab, siger Harry Benson fra Marriage Foundation.  

Det kræver dog som altid indrømmelser og hårdt arbejde at få forholdet til at fungere, når et barn også tager en stor bid af forældrenes opmærksomhed, og undersøgelsens resultater gælder selvfølgelig ikke i voldelige forhold. Men for alle andre, der har svært ved at få enderne til at mødes, gælder det om at klemme balderne sammen og kæmpe for parforholdet.  

- Denne undersøgelse viser, at blot fordi at man som par har svært ved at indstille sig på kravene fra småbørn, så betyder det ikke, at de ikke vil kunne overkomme det og ende med et forhold med en høj grad af tilfredsstillelse på den lange bane, siger Harry Benson.   

I Danmark blev 16.290 ægtepar skilt i 2015. Flest par blev skilt i oktober, imens andelen af skilsmisser var tre gange så lav i januar måned, ifølge Danmarks Statistik. 

Hvis man vil prøve at imødegå problemerne, kan man passende kigge nærmere på de 7 mest almindelige grunde til at par bliver skilt