En chihuahua er mere aggressiv end muskelhunde

I årevis har muskelhunde - også kaldet kamphunde - haft ry for at være glubske og aggressive. De er omfattet af hundeloven og er forbudte i Danmark. Nu viser en ny undersøgelse, at den mest arrige race på overfladen ser langt mere tilforladelig ud.

Pitbull, staffordshire terrier og amerikansk buldog er blot tre af de hunderacer, som er på listen som forbudte under hundeloven i Danmark.

Men selvom de såkaldte muskelhunde har været ulovlige og frygtede i årevis, er det slet ikke dem, der er de mest aggressive. Det skriver The Atlantic

Ny data tyder på, at man skal kigge mod langt mindre, firbenede venner, hvis man skal finde de mest arrige hunde.

Internetsiden Dognition, der er en hjemmeside for hundeejere, har indsamlet data blandt sine betalende brugere gennem spørgeskemaer og en leg, som ejerne har leget med hundene. Legen er designet til at teste dyrenes hukommelse.

For nylig blev en tilfældig gruppe hundeejere samlet ud af testens data. De blev spurgt, hvor aggressive deres hunde var i forskellige situationer. Blandt andet om de var det over for nye mennesker eller folk de kendte eller over for børn. Flere end 4000 hundeejere svarede på spørgeskemaet.

På næsten alle parametre var chihuahuaer ud af 35 almindelige hunderacer de mest aggressive. Især var deres temperament vildt over for større hunde, de ikke havde mødt før. 

Læs også

68-årig mand anholdt efter han blev filmet nøgen i færd med at dyrke sex med pitbull

Ingen af de hunderacer, som indgik i undersøgelsen, var generelt aggressive, men chihuahuaerne sprængte skalaen på nogle parametre. De stod altså ud, fordi de fleste andre racer sjældent eller aldrig var aggressive.

Pitbull var blandt de mindst aggressive racer
En af de hunderacer, som ofte er blevet udskældt for at være aggressive, er amerikansk pitbull terrier. Den er også på listen over 13 racer, som er ulovlige i Danmark.

I undersøgelsen fra Dognition tyder meget dog på, at racen er blandt de mindst aggressive med undtagelse af, at de er aggressive over for nye hunde, de ikke kender.

Faktisk var den mindre aggressiv end små schnauzere.

Læs også

Alle synes det er galskab, da hun tager den magre gadehund med hjem - 3 måneder senere er den ikke til at genkende

Det bliver dog understreget, at ejerne af pitbulls er kendt med omverdenens frygt og fordomme for netop denne race. Derfor kan undersøgelsen bære præg af, at de har underdrevet pitbullenes aggressivitet. Men andre undersøgelser tyder også på, at netop pitbullterrierne er blandt de mere tolerante racer.

 

Dagens Gossip