'Et menneske kan leve i tusindvis af år' - Nyt forskningsprojekt på trapperne

Foto: Shutterstock.com

En forsker på Harvard University har fortalt, at om mindre end to år, vil forskning i et meget særligt projekt begynde.

Hvis der er én ting alle mennesker i verden har tilfælles, så er det, at vi allesammen dør på et tidspunkt. Der er simpelthen grænser for, hvor lang tid mennesker kan leve, det er et alment kendt faktum. 

Men hvad nu hvis, det ikke var sådan? 

Læs også

Ny undersøgelse: Konspirationsteoretikere har tendens til psykopatiske personlighedstræk

Det spørgsmål, vil man på Harvard University, snart begynde at undersøge, hvert fald delvist. Det er ganske vist ikke selve døden der er projektet omdrejningspunkt, men i stedet hvordan, mennesker kan udskyde den så lang tid som muligt - og det kan være rigtig, rigtig lang tid.

Det mener professor David Sinclair hvert fald. Han er genetikekspert på det respekterede universitet, og har ifølge Daily Star udtalt, at universitet inden for to år, vil begynde at forske i en ‘genetisk nulstilling’ der, i teorien, vil gøre det muligt for mennesker at leve i tusindvis af år.

Professor David Sinclair sagde, at test på mus har vist, at aldring kan vendes i hjernen og andre organer.

”Hvad vi fandt ud af er, at der er embryonale gener, som vi kan sætte i det voksne dyr for at nulstille vævets alder, og det tager kun fire til otte uger at gøre en indvirkning,” - fortalte professoren, da han gæstede Lex Fridman-podcasten og fortsatte:

”Du kan tage en blind mus, der har mistet synet på grund af aldring, neuroner arbejder ikke mod hjernen, nulstiller disse neuroner tilbage til en yngre alder, og nu kan musene se igen.

"Hvad man ikke vidste var, om man delvist kan sætte alderen tilbage uden at skabe en tumor eller generere en stamcelle i øjet, hvilket ville være en katastrofe, og svaret er ja."

Den 52-årige professor sagde, at hans undersøgelse, der blev offentliggjort i december sidste år, havde bevist, at der var et system til at bringe celler tilbage til en yngre stat uden at gå for langt.

For at forklare, hvordan de embryonale gener blev leveret med vira, fortalte Sinclair til podcasten: ”Vi bruger det nu til at nulstille alderen på hjernen hos de mus, som vi ældede for tidligt, og de får deres evne til at lære tilbage,” - siger han og tilføjer:

"Jeg er så optimistisk, at vi går på menneskelige studier om mindre end to år fra nu."

I en diskussion om, hvordan moderne medicin kan forlænge den menneskelige levetid, sagde eksperten, at babyer født i dag skulle sigte mod at blive 100 år gamle.

Han tilføjede: "Hvor længe kan du i sidste ende leve? Der er ingen maksimal grænse for en menneskelig levetid. Enhver, der siger, at du maksimalt kan blive ‘x’ antal år, synes jeg er fuld af løgn. Der er ikke noget, jeg har set, der siger, at biologiske organismer skal dø.

"Der er træer, der lever i tusinder af år, og deres biokemi er temmelig tæt på vores."

Han vendte tilbage til sin forskning og sagde: ”Det, vi lærer, er, at hvis du vender nervecellernes alder, ser det ud til, at de får deres minder tilbage.

"I sidste ende vil information gå tabt, selv genetisk information nedbrydes langsomt gennem mutationer, så udødelighed kan ikke opnås på den måde, selvom jeg tror, ​​at vi potentielt kunne nulstille kroppen hundreder af gange og leve i tusinder af år."

Læs også

Mensa: Matematikevner og intelligens hænger ikke nødvendigvis sammen

Prof Sinclair sagde: ”Vi gennemlever, hvad der vil blive betragtet som en af ​​de største revolutioner inden for menneskers sundhed gennem indsamling af data om menneskelige kroppe,”

Spørgsmålet er nu, om mennesker rent faktisk har godt af, at leve i tusindvis af år, men det etiske spørgsmål ligger ganske givet langt ude i fremtiden.

 

 

Dagens Gossip