Forfærdelig melding: Coronavirussen kan sprede sig i 2 år

Foto: Sebastian Gollnow/DPA/Ritzau Scanpix

Hvis de amerikanske forskere har ret, så står vi til at leve med coronavirussen i meget lang tid endnu.

Der kommer hele tiden nye meldinger om coronavirussen, og en matematisk model fra Singapore viste forleden, at hele verden kunne være fri for coronavirussen så sent som til december.

Desværre er det langt fra alle meldinger der peger i den retning, og hvis man tror, at der ‘kun’ går syv måneder mere med coronavirus, så kan man godt tro om igen.

Læs også

Ny undersøgelse: Børn smitter lige så meget som voksne

Amerikanske forskere kommer nemlig med et dystert budskab, hvor de fortæller, at coronavirussen kan hærge i helt op til 2 år.

Forskere fra Center for Infectious Disease Research and Policy på Minnesota University slår nemlig fast i en ny rapport, at coronavirussen kan fortsætte med at sprede sig i den kommende 18 til 24 måneder. Det skriver mediet CNN.

Ifølge dem er virussen altså tidligst væk i november 2021, mens den senest forventes at være væk i maj 2022.

Stopper først når 60-70 % af verden er smittet

Forskerne har benyttet sig af medicinsk data samt data fra tidligere pandemier til at regne frem til, hvor længe der går før coronavirussen er væk.

Ifølge dem vil det kræve, at 60 til 70 % af verdensbefolkningen har været smittet, før virussen kommer til at stoppe med at sprede sig.

“Denne ting (virussen red.) kommer ikke til at stoppe før 60 til 70 procent af befolkningen er blevet smittet,” lyder det fra Mike Osterholm, der er direktør på afdelingen ved Minnesota University.

Mike Osterholm der dermed langt fra så optimistisk, som andre forskere, der har meddelt, at epidemien hurtigt kan være væk.-

“Ideen om at det skulle slutte før, går imod mikrobiologien,”  fortæller han.

Læs også

Folketinget vedtager ny coronaaftale

 

 

Dagens Gossip