Forskere: Derfor er mænd helt vilde med bryster

Skrevet af Emil Ryttergaard

17/10/2016
Foto: Shutterstock Bryster
Foto: Shutterstock Bryster
Din kæreste kan slet ikke lade være med at kigge på dine bryster. Ifølge forskere er brysterne nemlig en reklame for seksuelt aktive kvinder

Dagens topnyheder

Hvis du fortæller, hvordan din arbejdsdag er gået, og din kærestes blik pludselig vandrer ned mod udskæringen af din bh, så kan han slet ikke gøre for det.

Forskning viser, at mændene helt naturligt drages af dine fortrin, da brysterne er en klar indikation for, om kvinden er seksuelt aktiv, skriver videnskab.dk

Det kender man også fra dyreverdenen, men faktisk opfører mændene sig markant anderledes end andre dyr.

Det forklarer Jes Søe Pedersen, der er evolutionsbiolog og lektor på Center for Social Evolution på Biologisk Institut ved Københavns Universitet

- Mennesket er en klar undtagelse på dette område. Der er nemlig ingen andre dyr, hvor de kønsmodne hunner har bryster hele tiden – altså også, når de ikke har diende unger, og derfor skiller vi os ud, siger Jes Søe Pedersen.

Brysterne udstråler sex i mænds hjerner

Forskningen viser også, at mændene drages mod bryster, da de kan sladrer om kvindernes krop.

Jes Søe Pedersen forklarer, at brysterne er populære af tre årsager:

- De signalerer til manden, at kvinderne er seksuelt aktive

- De siger, at kvinden har fedt nok på kroppen til at kunne blive mor

- At kvinden generelt er sund og har gode gener

Men at kvindernes meloner er blevet større siden urtiden, skyldes at brysterne i højere grad forbindes med sex siden at mennesket begyndte at gå oprejst.

Når mændene ikke kan lade være med at stirre på kvinders fortrin, så er det fordi forpartiet er blevet mere populært end hvad kvindernes numse og hofter var tidligere.

I urtiden parrede menneskene sig bagfra, men da det blev mere populært at kigge hinanden i øjnene under samleje, blev brysterne meget vigtige for at dyrke sex. 

Det forklarer Henrik Høgh-Olesen, professor i social- og personlighedspsykologi ved Aarhus Universitet.

- Før i tiden parrede vi os bagfra, og derfor var numsen mere central. Men da vi begyndte at parre os forfra, i takt med at vi rejste os op, så rykkede nøglestimulussen op foran. Man kan sige, at brysterne erstattede numsen, forklarer han.