Forskere: Glemsomme personer har en høj intelligens

Er du den glemsomme type? Foto: Shutterstock

Et studie peger på, at folk der ofte glemmer det ene og det andet til gengæld har en høj intelligens.

Er du typen, der konstant mister din nøgle, ikke kan finde din telefon eller glemmer dine aftaler?

Så er der heldigvis godt nyt! Ifølge en række forskere kompencerer du og andre distræte personer nemlig for glemsomhed med en høj intelligens. Det skriver Independent.

Det er forskere fra universitetet i Toronto i Canada, der har studeret en række glemsomme individer, og i deres studie, der siden er blevet publiceret i det videnskablige tidsskift Neuron, er man nået frem til, at disse personer i stedet har tankerne andre - og vigtigere - steder.

I studiet fastslås det nemlig, at et glemsomt sind ofte er tegn på, at vedkommende i stedet fokuserer på vigtigere ting, end hvor man har lagt sine strømper.

Læs også

Forskere: Rødvin kan give dig sundere tænder

De to forskere Paul Frankland og Blake Richards, der står bag studiet, forklarer tilmed, at personer der forsøger at huske hver en lille ting og altid ved, hvor de har stillet hvad, ofte har sværere ved at træffe vigtige beslutninger i forhold til glemsomme mennekser.

- Det er vigtigt, at vores hjerne glemmer irrelevante detaljer og i stedet fokuserer på de ting, der hjælper med at træffe beslutninger i den virkelige verden, lyder det fra Blake Richards.

Han forklarer tilmed, at en omfattende paratviden ligeledes ikke er en fordel, når livet byder på prøvelser.

- Vi beundrer alle den person, der bare negler Trivial Pursuit eller vinder i Jeopardy, men faktum er, at evolution har skabt vores hjerne - ikke til at vinde paratvidenspil - men til at træffe intelligente beslutninger, lyder det fra forskeren.

Læs også

Så er vinteren over os: Her falder sneen for alvor

Mere præcist forklarer de to forskere den overraskende konklusion med, at for mange informationer i hjernen til sidst vil konkurrere om at ligge først i ens hukommelse. Det betyder, at man til sidst mister et overordnet fokus.

Samtidig lyder rådet, at man ikke bør bære rundt på en kæmpe paratviden om årstal, historiske begivenheder eller andre faktabasserede ting, da alt sådan noget i dag kan undersøges på en mobiltelefon i løbet af 20 sekunder.

- I stedet for at lagre disse irrelevante informationer, som vores telefon kan gemme for os, så bør vores hjerner lagre minder og erfaringer, som faktisk er os til gavn, lyder det fra Blake Richards.

Han understreger, at glemsomme mennesker ubevidst har gjort sig netop denne tjeneste ved at skubbe mere eller mindre ligegyldige informationer ud af hovedet, så de dermed har plads til viden, der rent faktisk er vigtigt for os mennesker. 

Mere videnskab

Mænd bør stå for rengøringen i hjemmet - kvinder har ikke godt af det - Et nyt studie viser, at kvinders lunger tager skade af for meget rengøring. Det er den farlige kemi i rengøringsmidler, der er synderen.

Hvis du koger ris sådan her, kan du blive forgiftet - Den mest almindelige måde at koge ris på kan udvikle en naturligt forekommende gift, der kan være skadelig for helbredet.

7 tegn på, at din chef er psykopat - Disse tegn kan være med til at afsløre, om din kollega eller chef er psykopat.

Endelig: Mysteriet om Bermuda-trekanten er 'løst' - Området har kostet over 1.000 mennesker livet gennem tiden - og nu ved vi, hvorfor, mener forskere.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip