Forskere: Hvis kvinder vil have højere løn, skal de iføre sig dette på arbejde

Foto: Shutterstock

Forskere slår fast, at kvinders løn meget vel kan afhænge af deres udseende.

Hvordan ser du ud, når du møder på arbejde?

Stempler du ind og ligner én, der lige har svunget benet ud af sengen, eller kunne du aldrig drømme om at sætte foden på din arbejdsplads uden fuld krigsmaling?

Hvis du som kvinde tilhører sidstnævnte gruppe, så vil din beslutning om at iføre dig makeup på arbejde muligvis komme dig til god, når du kigger på din lønseddel. Det skriver Independent.

Læs også

Derfor har kvinder dybere stemmer i dag end for 50 år siden

For ifølge et nyt studie er de kvinder, der bærer makeup og gør noget ud af sig selv på arbejde, også de kvinder, der tjener mest.

Bag studiet finder man de to sociologer Jaclyn Wong og Andrew Penner, der har indsamlet data fra mere end 14.000 kvinder, der alle er på arbejdsmarekdet.

Efterfølgende kunne de se en klar forbindelse mellem kvinders indkomst, og deres vilje til at fremstå attraktiv ved hjælp af makeup.

Læs også

Forskere: Folk med store øjenbryn har dette negative personlighedstræk

Det nye studie læner sig i høj grad op af tidligere studier, der alle har vist, at attraktiv kvinder såvel som mænd igennemsnit tjener 20 procent mere end deres mindre attraktive kolleger.

Ifølge det nyeste studie tyder det dog på, at attraktive kvinder tilsyneladende har endnu en lønmæssig fordel i forhold til deres attraktive mandlige kolleger - nemlig makeup.

Mascara, rouge og læbestift kan, ifølge Jaclyn Wong og Andrew Penners forskning, booste lønnen yderligere. Så hvis du er utilfreds med din løn, er det måske værd at prøve med lidt eksta makeup.

Læs også: Styrelser hyrer konsulenter for millioner uden udbud

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip