​Forskere slår fast: Folk med briller er ofte klogere end andre

Foto: Shutterstock

Forskere har i et stort studie fundet frem til, at folk med briller ofte er mere intelligent end gennemsnittet.

Du kender sikkert følelsen af at tage briller på og wupti - straks ser du klogere ud end før.

Nu viser det sig imidlertid, at dette ikke blot er en følelse, men sandsynligvis også et faktum.

Det påstår i hvert fald en række forskere, der gennem et omfattende studie er nået frem til den konklusion, at folk med briller sandsynligvis har en høj intelligens. Det skriver Sciencealert.com.

Læs også

Er din chef også vanvittig? Disse 10 jobs tiltrækker flest psykopater

Studiet er det største til dato, der har sat sig for undersøge, hvordan intelligens hænger sammen med vores genetik. I løbet af det omfattende studie har forskerne finkæmmede genetisk information, der stammer fra 300.000 europæere i alderen 16-102 år - data der blandt andet rummer DNA-prøver, spørgeskema-besvarelser og intelligenstest.

- Dette studie, der er den største genetiske undersøgelse af kognitive funktioner, har identificeret mange genetiske forskelle, der bidrager til arveligheden af tænkningskompetencer, lyder det fra Gail Davies, der er genforsker på University of Edinburgh i Storbritannien.

Den overordnede konklusion på studiet er ifølge forskerne, at der sansynligvis er en klar forbindelse mellem at bære briller - eller kontaktlinser - og ens kognitive evner. Eller sagt på en anden måde; personer, der bærer briller, er ofte udstyret med en høj intelligens.

Læs også

LIGE NU: Kvinde fundet død i bæk

Ud af de 300.000 personer, som har været en del af det omfattende studie, er forskerne nået frem til, at der blandt de personer, der betegnes som meget intelligente, er 30 procent flere, der bruger briller, end blandt personer med en gennemsnitlig intelligens.

Udover en højere intelligens fandt forskerne dog også frem til, at personer med høj intelligens har gener, der er associeret med en række yderst fordelagtige sundhedsfaktorer.

Blandt andet havde de personer i studiet med høj intelligens lavere risiko for at få forhøjet blodtryk, hjerteanfald, lungekræft og slidgigt.

Ligeledes havde 30 procent af dem lavere risiko for at få alvorlig depression, men 17 procent havde en større sandsynlighed for at leve længere end gennemsnittet.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip