Forskning: Kaffe kan forlænge dit liv

Hvis du godt kan lide kaffe, så er der gode nyheder til dig. Forskning viser nemlig, at du kan forlænge din levetid ved at drikke moderate mængder kaffe i dagligdagen.

Dette er en nyhed, som de fleste danskere uden tvivl vil synes om. Forskere fra Korea har nemlig fundet ud af, at kaffedrikkere opnår en lang række fordele, hvor en af dem blandt andet er, at de lever længere.

Det har de koreanske forskere fundet ud af, ved at gennemgå 40 allerede eksisterende studier inden for området. Det skriver det britiske medie The Independent, der refererer til studiet, der er blevet publiceret i ‘European Journal of Epidemiology’

I de 40 studier som de koreanske forskere har kigget på, har der været i alt 3.8 millioner deltagere, og omkring 450.000 af disse er gået bort i løbet af den periode.

Læs også

Han vandt 19 millioner i Eurojackpot, men ændrede livet for mange andre

Ved at nærstudere alt den data de har fået fra de 40 studier, kunne forskerne konkluderer, at der er masser af sundhedsmæssige fordele ved at drikke kaffe. Hvis man drikker mellem to til fire kopper om dagen, så vil man reducere sandsynligheden for at dø tidligt. Forskerne vurderer, at man ved et moderat kaffeindtag vil kunne leve i gennemsnit to år længere end de mennesker, der ikke drikker kaffe.

Reducerer også sandsynligheden for cancer

Overordnet set peger mange studier på, at der er mange fordele ved at drikke kaffe. The Independent skriver blandt andet, at folk der drikker moderat med kaffe, har haft mindre sandsynlighed for at udvikle prostatacancer, de har haft stærkere hjerte, og der har samtidig være mindre sandsynlighed for, at de ville udvikle enten Alzheimer eller Parkinson.

Den umiddelbart største fordel er dog, at det kan tilføje et par år ekstra til ens levetid.

“Det er svært at kalkulere, men det er min klare følelse, at hvis man drikker kaffe, så tilføjer det et par år ekstra til ens liv,” fortæller Astrid Nehlig der er researchleder på Frankrigs nationale institut for sundhed og medicin til The Sunday Times.

Umiddelbart viser de mange studier, at der er en større sammenkobling mellem kaffe og forøget levetid i Europa og Asien, mens den er mindre i USA: Hvorfor melder studiet dog ikke noget om.

Læs også

Ung mor drak seks dåser energidrik om dagen: Nu har hun pacemaker

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip