Godt nyt: Forskere ser ud til at have fundet kuren mod skaldethed

Forskere ser ud til at have fundet kuren mod skaldethed. De har testet den med succes, og nu skal de teste den yderligere, før det bliver muligt at kurere skaldethed.

Nu er der rigtig gode nyheder til dig, der måske har tabt alt dit hår, eller hvor det så småt er begyndt at falde af. Forskere mener nemlig, at de har fundet en kur mod skaldethed en gang for alle, og det har de netop delt på en international konvention i Los Angeles.

Forskere fra Sanford Burnham Prebys Medical Discovery Institute har formået at skabe hårsække, der vokser gennem huden ved hjælp af menneskelige pluripotente stamceller, som kan kurere skaldethed en gang for alle. Det lyder meget kompliceret, og undertegnede må også give fortabt, men forhåbentligt ved forskerne, hvad de har gang i.

Læs også

Kaffe, orme og svamp: 8 grunde til, at det klør i røven

Ifølge Eurek Alert, som er en hjemmeside med de seneste nyheder inden for forskning, så har de forsøgt at forklare, hvordan forskerne er kommet frem til denne banebrydende ‘kur’, der vil kunne hjælpe mange millioner af mennesker,

Det forskerne har gjort er, at de i første omgang har afprøvet det på mus. Her tog forskerne de menneskelige hudceller og tilføjede dem til musene, hvorefter de observerede udviklingen. Ved hjælp af nogle små specialdesignede ‘stilladser’ kunne de bestemme i hvilken retning hårene skulle vokse, og der var helt sikkert stor jubel, da de så hårene vokse på musene.

Samme teknik kan bruges på mennesker

Dr. Alexey Terskikh er en af professorne bag forskningen, og han har faktisk forsøgt sig at finde en kur mod skaldethed i flere år. Tilbage i 2015 forsøgte han sig også med hårvæksten på mus, dengang havde han dog ikke held med at kontrollere hårvæksten, som det altså er lykkedes ham med det seneste forsøg.

Nu kan de nemlig både kontrollere hvor meget hår der vokser, og i hvilken retning håret vokser. Det er ret væsentligt, da det ellers ville ende med, at en masse skaldede mænd pludselig render rundt med den velkendte ‘svenskerhår’ frisure.

Resultatet på musene er banebrydende i den forstand, at der ikke går længe før, at de nu kan begynde at teste deres viden på mennesker.

“Vores nye protokol som vi har beskrevet i dag, hjælper os med at overkomme nogle af de nøgleudfordringer vi har haft i forhold til at gøre brug af vores opdagelse i den virkelige verden,” lyder det fra professoren ifølge Eurek Alert.

Når de har lavet test på mennesker, og det forhåbentlig har vist sig, at deres opdagelse virker, så vil det være et spørgsmål om tid, før skaldede mennesker kan få ‘kureret’ deres skaldethed. Hvor langt ude i fremtiden det er, får vi dog intet svar på, da det kan vise sig, at mennesker ikke reagerer på samme måde som mus. Det er dog interessant at følge med i forskningen.

Læs også

Farligt: Se hvad der sker med din krop, hvis du sover med ventilatoren tændt

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip