Halloween-asteoride var historisk tæt på at ramme Jorden

Foto: Shutterstock

En nyopdaget asteoride fløj tæt forbi Jorden. Ingen havde set den, før et par timer før den snittede Jordens atmosfære.

Det kunne have leveret en skrækhistorie af uanede dimensioner, men som så ofte før på Halloween, så slap vi med skrækken. 

En asteoride, der blev identificeret som C0PPEV1, blev i går spottet i de tidlige morgentimer. Det var det Arizona-baserede observatorium Catalina Sky Survey, der først observerede asteoriden, men senere fulgte observationer fra New Mexicos Magdalena Ridge Observatory og Arizona's Mt. Lemmon Steward Observatory.

Data fra observationerne viste, at rum-stenen kom tættere på Jorden, uden at kollidere med vores atmosfære, end nogen anden asteoride tidligere har gjort. 

Simuleringer viser, at C0PPEV1 passerede Jorden med en afstand på 6.200 kilometer. Mange kommunikationssatelitter kredser om Jorden med en afstand på 35.000 kilometer, så i det billede kom asteoriden uhyre tæt på Jorden.

Selvfølgelig er der også asteorider, der kolliderer med vores planet. Denne Halloween-gæst, havde ikke gjort den store skade, hvis den havde ramt Jorden. Den er mellem to og syv meter i diameter, og selvom vi havde mærket et nedslag, så ville det kun havde det ikke medført skader. 

Det mest uhyggelige ved denne nær-asteoride-oplevelse er, at astronomerne ikke havde opdaget asteoriden før i går. Det er derfor meget muligt, at vi kan blive ramt af en sten uden nogen opdager den før, den kolliderer med Jorden.

Læs også

Asteroide på størrelse med Burj Khalifa nærmer sig jorden

 

 

Dagens Gossip