Kun fem procent af verdens befolkning har dette kendetegn: Har du?

Foto: Shutterstock

Hvis du leder efter en årsag til at føle dig unik, så læs med her - måske er du det.

Hvis du har kort hår, har du formentlig mere end én gang prøvet at stå foran spejlet om morgenen og bruge voldsomme mængder voks i forsøget på at få dit hår på toppen af hovedet til at makke ret. 

Det er nemlig her, rigtig mange mennesker har en hvirvel, som er kendt for at være særlig drilsk og have 'sit eget liv'. 

Læs også

Mand lagrer sit tis i årevis, drikker det og vasker sig i det: Nu har hans bofælle fået nok af stanken

Hvirvlen sidder normalt nogenlunde oven på toppen af hovedet og går oftest med uret, men meget få mennesker har faktisk mere end én hvirvel. 

En ny undersøgelse fra University of Delaware har således ifølge Unilad fundet ud af, at cirka fem procent af verdens befolkning har to hvirvler, som endda kan vokse i hver sin retning. 

Hvis du har særligt svært ved at få styr på lokkerne om morgenen, kan det altså være, at du bare er meget unik!

Men det gør det selvfølgelig ikke mindre træls... Derfor får du her tre råd til, hvordan du får styr på din(e) hvirvel/hvirvler. 

Brug vand

De fleste indehavere af en hvirvel (eller to) har formentlig før tyet til vand som løsning til at få styr på lokkerne, og det er faktisk en rigtig god ide. 

Vand er nemlig som bekendt godt til at lægge håret ned, men det gør også håret mere samarbejdsvilligt, og det er derfor en god ide at 'style' dit hår lige efter badet eller eventuelt bruge en sprayflaske til at gøre hvirvlen våd, når du skal sætte hår. 

Brug en føntørrer

Selvom det måske lyder som en direkte modsat løsning end ovenstående, så er en føntørrer også et rigtig godt våben mod hvirvler. 

Som nævnt er håret nemlig nemmere at style, når det er vådt, og man kan derfor - når håret er vådt - bruge en føntørrer til at 'tvinge' håret til at sidde, som man vil have det, og så vil det ofte blive på den måde, selvom det tørrer. 

Derudover er det en god ide at bruge føntørren til at blæse håret skiftevis i hvirvlens retning og den anden retning, da det er med til at nedbryde strukturen i håret, som er det, der gør, at håret ikke vil makke ret. 

Brug en børste

En børste er også et rigtig godt våben mod genstridige hvirvler, og igen virker det endnu bedre, hvis den bliver brugt, mens håret er vådt og måske samtidig med føntørren. 

En børste er nemlig god til at tvinge håret i den rigtige retning gentagne gange, og hvis man kombinerer den bevægelse med lidt vand og en føntørrer, vil håret stort set altid 'give op' til sidst og gøre, som du vil have det til.

Læs også

Forklædt som olivenolie: Politiet finder narkotika til en værdi af 123 millioner kroner i lastbil

 

 

 

 

 

Dagens Gossip