Kunstig intelligens har svaret: Dette land vinder VM

Foto: Shutterstock

Et studie op til VM har forsøgt at spå om, hvilket land der 15. juli kan løfte den eftertragtede pokal.

Hvis du ikke kan vente en måned med at finde ud af, hvem der vinder VM, så har en række tyske og belgiske forskere forsøgt at finde svaret ved hjælp af kunstig intelligens. Det skriver Videnskab.dk.

Via endeløse beregninger har man analyseret en stor mængde data og er nået frem til et svar:

Spanien vinder VM.

Læs også

Derfor har kvinder dybere stemmer i dag end for 50 år siden

Det er i hvert fald konklusionen på studiet, efter forskerne har fået kunstig intelligens til at simulere VM 100.000 gange for at finde en sandsynlig vinder.

Indledningsvis har forskerne fordret en avanceret computer med massevis af data, som man har kombineret med tre statistiske modeller for at finde et kompetent svar.

Med i regnestykket har man blandt andet set nærmere på tidligere slutrunder, ligesom man har fundet ud af, at antallet af Champions League-spillere på et hold - statistisk set - har været en afgørende faktor for, hvem der vinde VM-pokalen.

Læs også

Forskere: Hvis kvinder vil have højere løn, skal de iføre sig dette på arbejde

Via det store regnestykke er nået frem til, at Spanien med 17,8 procents sandsynlighed vinder turneringen - dog med Tyskland lige i hælene. Vores tyske naboer har nemlig 17,1 procents sandsynlighed for at hive en finalesejr i land, så det ser ud til at blive meget, meget tæt mellem de to europæiske fodbold-stormagter.

På tredjepladsen følger samba-landet Brasilien (12,3 procents sandsynlighed) og på fjerdepladsen finder man Frankrig, der har 11,2 procents sandsynlighed for at gentage VM-triumfen fra 1998.

Som dansker skal man dog ikke glæde sig for meget over den tysk/belgiske undersøgelse, da vi som fodboldnation kun har 1,7 procents chance for at kunne kalde os verdensmestre.

Læs også

Forskere: Hvis kvinder vil have højere løn, skal de iføre sig dette på arbejde

Samtidig skal det nævnes, at før du render ud og sætter en større pengesum på Spanien som verdensmestre, så har de, siden undersøgelsen blevet foretaget, sat deres favoritværdighed en anelse over styr.

Onsdag valgte det spanske fodboldforbund nemlig at fyre landstræner, Julen Lopetegui, efter han i al hemmelighed havde takket ja til at overtage trænersædet i Real Madrid efter VM.

Dermed er Spaniens landsholdstrup ramt af interne stridigheder og masser polemik op til dagens kamp mod Portugal.

Sådan ser forskernes top 10-beregninger ud. Foto: arXiv.org

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip