Læge advarer: Derfor skal du ikke tjekke din telefon om morgenen

Foto: Shutterstock

En læge har advaret sin følgere på det sociale medie TikTok om, at man ikke bør kigge på sin telefon, som det første, når man vågner. Det påvirker nemlig ens evne til at lære og løse problemer.

Hvis det første du gør om morgenen, når du vågner, er at række ud efter din telefon, så påvirker du din præstation negativt hele dagen, ifølge læge Karan Raj.

Læs også

Kvinde chokerer: Drak hel flaske vin i bilen, før hun forårsagede en trafikulykke

Den britiske læge er blevet kendt for at dele videoer med lægelige tips på TikTok. I en ny video forklarer han nu, ifølge Daily Star, hvorfor du ikke bør starte dagen ud med at scrolle på din telefon. 

I videoen sagde han følgende: "Når du vågner om morgenen, skifter du fra en deltahjernebølge af søvn til en thetahjernebølge." 

"Vi har brug for denne thetahjernebølge, da den hjælper hjernen med læring, hukommelse, problemløsning." 

"Hvis du vågner op, og du som det første tjekker din telefon (sociale medier, mails osv.), så springer du thetahjernebølgen over. I stedet går du direkte til beta-hjernebølger med høj stress." 

"Dette ændrede hjernebølgemønster vil påvirke din præstation resten af dagen!"

Foto: Dr Karan Raj/ TikTok

I en anden nylig video har han forklaret, hvorfor det er vigtigt at holde sig fra at trykke på Snooze-knappen. Her forklarede han følgende: 

"Når din alarm ringer om morgenen, nærmer du dig normalt slutningen af din REM-cyklus. Hvis du vågner op og træder ud af sengen, slutter din REM-cyklus. Hvis du trykker på Snooze, og lægger dig til at sove igen, sætter du dig selv tilbage i REM-søvn." 

"Det betyder, at når din alarm ringer igen, så vågner du midt i din REM-søvn." 

Han forklarer, at det er derfor, at folk har en tendens til at føle sig 'morgensure' og 'desorienterede'.

Læs også

Teenager fik corona med vilje: 'Det er risikabelt, men det værd'

Ydermere fortalte han også, at det forvirrer dit kropsur, så det ikke ved, hvornår du skal stå op fremadrettet. Ikke nok med det, så vil din krop 'til sidst ikke vide, hvornår den skal sove'. 

 

Dagens Gossip