Læge: Derfor bør kvinder undgå at menstruere

Foto: Shutterstock

En svensk læge har forklaret, at der er mange fordele og få ulemper ved helt at springe sin menstruation over.

Menstruation er en fast del af de fleste kvinders hverdag. 

Fra den kønsmodne alder og langt ind i voksenlivet er det noget, som de fleste kvinder døjer med cirka én gang om måneden. 

Læs også

Fødevarestyrelsen med stor advarsel: Disse 57 kosttilskud skal du ikke spise

For nogle er det en mindre irritation, mens det for andre er forfærdeligt på grund af voldsomme smerter og stor ubehag.

Det er dog muligt at springe sin menstruation helt over, og nu har en svensk læge meldt ud, at der ikke er nogen ulemper ved det. Det er faktisk anbefalelsesværdigt. 

Det skriver norske Sosialnytt

"Det er ret nyt, men nu anbefaler vi faktisk kvinder at undgå blødninger," har Helena Kopp Kallner, som er overlæge i gynækologi på det svenske Danderyd hospital, således udtalt. 

Hun har forklaret, at menstruation helt kan undgåes ved hjælp af for eksempel p-piller, og at det er en løsning, som flere og flere kvinder vælger, fordi menstruation ofte giver smerter, hovedpine og ubehag. 

Udover at undgå disse smerter og ubehageligheder kan det også resultere i bedre blodniveauer, hvis man springer sin menstruation over.

"Omkring ti procent af kvinder har jernmangel, og nogle har det på grund af kraftig menstruation. Ifølge undersøgelser lider omkring 75 procent af kvinder af PMS, men problemerne forsvinder ofte, hvis man holder et stabilt niveau af hormoner med p-piller eller andre præventionsmidler under menstruationscyklussen," har Kallner forklaret.

Hun har desuden uddybet, at kvinder ofte vil føle sig "bedre mentalt og [...] fysisk," hvis de springer menstruation over, hvilket ifølge Kallner kan gøres med p-piller, men også med p-stav, hormonspiral, p-sprøjte eller det receptpligtige middel Primolut-N. 

Brug af p-piller med østrogen har blandt andet den bivirkning, at det øger risikoen for blodpropper og brystkræft en smule, men til gengæld mindsker det også risikoen for kræft i æggestokkene og i livmoderen, ligesom det altså kan fjerne en lang række ubehageligheder, som mange kvinder har i forbindelse med deres menstruation.

Læs også

Nu er det slut: McDonald's sælger 850 restauranter

 

 

 

Dagens Gossip