Mænd med store testikler er dårligere fædre

Det viser en ny undersøgelse.

Antropologen James Rilling fra Emory University i Atlanta står i spidsen for undersøgelsen, hvor man har kigget nærmere på 70 fædre i alderen 21 til 55 år med mellem et til fire børn, skriver Huffington Post.

Man undersøgte, hvor involverede de var i alt fra at skifte ble, bade børnene til at trøste dem, når de havde slået sig.

Herefter scannede man mændenes hjerner, mens de så på billeder af deres børn, Man målte også testosteronniveauet i blodet og størrelsen på testiklerne.

Læs også: Tilbage er penis på 2,5 cm: Mand fik fjernet kæmpe testikler på 65 kilo

Undersøgelsens mindste testikler svarede til en spiseskefuld, mens de største svarede til halvdelen af et decilitermål.

Det viste sig, at mænd med store testikler havde en mere konsekvent måde at opdrage deres børn på. Deres hjerners "belønnelsescentre" slog kun ganske lidt ud, når de så billeder af deres børn. Omvendt var det med de mænd med små testikler.

James Rilling konkluderer derfor, at mænd med små testikler er mere involverede i deres børns opvækt - men han kan ikke sige noget om, hvorfor der er sådan. En teori er, at mænd med store testikler og højt testosteronniveau producerer mere sæd, hvilket kræver en hel del energi.

Læs også: Vild historie: Manden uden penis har været i seng med 100 kvinder

- De står overfor en afvejning mellem at investere energi i forældrerollen eller investere energi i at formere sig, siger James Rilling.

Faktisk rejser undersøgelsen også flere spørgsmål.

Man ved for eksempel ikke, hvor meget størrelsen på testiklerne ændrer sig over tid, selvom man ved, at de har tendens til at blive en smule mindre mindre.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip