Mystisk raket har ramt månen og efterladt bizart kæmpekrater: Vi ved ikke, hvor den kom fra

Foto: Shutterstock

Forskere og eksperter er forundrede over en mystisk raket, som har skabt et bizart krater på månens overflade.

Forskere fra USA's rumagentur, NASA, har observeret et sjældent dobbeltkrater på månens overflade, som er den første af sin slags på månen. 

Krateret blev opdaget måneder efter, at samme forskere observerede en mystisk raket, som havde kurs mod månen. 

Læs også

I dag indtager Johnny Depp Danmark: Her kan du møde ham

Det skriver Unilad

Forskerne fra NASA og flere andre eksperter leder derfor nu efter svar på, hvem der affyrede raketten, og hvorfor raketten skabte et såkaldt dobbeltkrater. 

Sjældent dobbeltkrater

"Astronomer opdagede en raketkrop med kurs mod en kollision med månen [...]. Gennem en serie af observationer beregnede de nedslagstidspunktet og dets lokation (i en 100 kilometers radius)," har Mark Robinson, som er hovedansvarlig hos LRO Camera, udtalt og uddybet, at rakettens ophav er et stort mysterie. 

"Rakettens identitet er fortsat uklar," har han således udtalt.

Han har desuden udtalt, at krateret, som rakatten har efterladt, "overraskende" nok bestod af "to kratere."

Foto: NASA

Et østligt krater med en diameter på 18 meter og et vestlige krater med en diameter på 16 meter lige ved siden af hinanden.

Foto: NASA

Ifølge Robinson var det ikke forventeligt, at den mystiske raket ville efterlade et sådan krater, og han har forklaret, at det tyder på, at rakatten havde en tung masse i begge ender, hvilket er usædvanligt. 

"Typisk har en rumraket massen centreret i motorenden; resten af raketten består mest af en tom brændstoftank," har han således forklaret og uddybet, at det dobbelte krater er første ledetråd i efterforskningen på, hvor raketten stammer fra og hvem, der har affyret den. 

Rumvæsener eller kinesere?

Mystikken bag rakettens affyring og ophav har fået enkelte eksperter og flere konspirationsteoretikere til at gætte på, at det ikke er mennesker, der står bag. 

Flere mener således, at den mystiske raket er et tegn på, at der er liv i rummet, som af den ene eller anden grund har sendt en raket til månen. 

Flere forskere mener dog, at rakatten er en del af Kinas 'Change'e 5T1'-mission, som blev sendt afsted mod månen i oktober 2014. 

Denne påstand har Kina afvist, men Bill Gray, som er astronom med speciale i at spore objekter i rummet, er næsten sikker på, at det er kineserne, der står bag raketten. 

"Jeg er 99,9 procent sikker, det er Kina 5-T1," har han således udtalt, mens andre har foreslået, at raketten kan stamme fra milliadæren Elon Musks DISCOVR-mission, som hans rumfartsfirma, SpaceX, stod bag. 

Denne påstand er dog blevet afvist af flere eksperter. 

Om raketten stammer fra en gammel rummission, eller om den er sendt afsted af rumvæsener, er altså fortsat uvidst.

Læs også

Kvinde chokeret: Opdager at ekskæreste er i live, efter i syv år at have troet, at han var død

 

 

Dagens Gossip