NASA-forsker har skabt utrolig teknologi: Du gætter aldrig, hvad hans mest kendte opfindelse er

12/09/2023 13:43

Henrik R

Videnskab
Lonnie Johnson i 2018 / Foto: Shutterstock
Lonnie Johnson i 2018 / Foto: Shutterstock
Én af NASA's topforskere har opfundet noget, som er blevet solgt i millionsvis over hele verden.

Mest læste i dag

Lonnie Johnson er formentlig ikke et navn, du kan nikke genkendende til, men hvis du har været barn i 90'erne, 00'erne eller 10'erne har du uden tvivl leget med noget, som han har opfundet.

Godt nok er Johnsons primære profession at være ingeniør for blandt andre NASA og det amerikanske flyvevåben, men han har også slået sig ud som opfinder - endda en ret succesfuld en af slagsen.

Den amerikanske ingeniør og opfinder kan nemlig ikke kun prale af at have arbejdet på rumoperationer for NASA til Jupiter, Saturn og Mars og tophemmelig teknologi for det amerikanske flyvevåben, han er også den stolte opfinder af vandpistolen, som vi kender den.

Opfundet ved et tilfælde

I slut 80'erne var Johnson ved at udvikle en ny form for varmepumpe, da han pludselig "skød vand på tværs af rummet" og opdagede, at han ved et tilfælde havde opfundet en forbedret udgave af vandpistolen.

Artiklen fortsætter under videoen.

He Invented The Watergun This NASA scientist invented THIS watergun toy...and you'll never guess how it happened! @Sustentófila #NasDaily #usa #atlanta #watergun #nerf #fyp

Opdagelsen fik ifølge Johnson selv ham til at grine og tænke: "Hvorfor ikke designe en spændende vandpistol?" Så det gjorde han, og i 1989 udkom 'Super Soaker', som har dannet grundlag for moderne vandpistoler, der kan skyde meget længere, hurtigere og hårdere end vandpistoler hidtil havde kunnet.

Siden har selskabet skabt og solgt millioner af vandpistolerne, som den dag i dag stadig bliver brugt af børn over hele verden, og så er Johnson faktisk også manden bag mange af legetøjsselskabet Nerfs populære såkaldte 'Nerf Guns'.