I dag sker det: Du kan få op til 27.000 kroner

Skrevet af Henrik R

12/09/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Der åbnes op for ansøgninger til puljen i dag, og du kan få op til 27.000 kroner.

Dagens topnyheder

Der er penge at spare ved at skifte gassen ud med en varmepumpe eller anden energikilde. Det er kommet en lang række af Norlys’ gaskunder til gode.

Fra 2022 og frem til i dag har omkring en femtedel af gaskunderne hos Norlys nemlig nedlagt deres målersted og skiftet energikilde. Det svarer til, at godt 90 Norlys-kunder har skiftet gassen ud - hver uge, skriver Norlys i en pressemeddelelse.

"Der er ingen tvivl om, at energikrisen har været med til at skubbe på udviklingen, og det er en rigtig god nyhed, fordi det er med til at sætte skub på den grønne omstilling og samtidig bliver Danmark og Europa mindre afhængige af Rusland," siger Mads Brøgger, der er direktør for Norlys’ energiforretning.

Hver husstand, som skifter fra gas til en varmepumpe, sparer hele 3 ton CO2 om året ifølge tal fra Energistyrelsen.

Mens hver femte gaskunde i Norlys har skiftet energikilde siden 2022, har cirka 50.000 forbrugere på landsplan skiftet fra gas til andre energikilder siden 2021– det svarer cirka til hver ottende gasforbruger, viser tal fra Evida.

Hjælp til at skifte til varmepumpe

En varmepumpe er et godt alternativ til gasfyret – både for pengepungen og klimaet.

Godt halvdelen af de Norlys-gaskunder, som har skiftet energikilde, har valgt at få installeret en varmepumpe. For de gaskunder, der ønsker at gøre det samme, er der godt nyt – for i dag åbner Energistyrelsens varmepumpepulje, hvor forbrugere kan få helt op til 27.000 kroner i tilskud ved køb af en varmepumpe.

I Norlys er det også muligt at få hjælp og rådgivning til at finde alternativer til naturgassen – på hjemmesiden findes der fx en beregner, så kunderne kan få afklaret, hvor meget de kan spare ved at skifte.

"Vi har stor forståelse for, at det for mange er en stor investering at skifte til en varmepumpe, men på den lange bane giver det god mening også for pengepungen. Muligheden for at få tilskud fra varmepumpepuljen netop nu betyder, at udsigten til at få investeringen tjent ind igen, er væsentligt kortere," siger Mads Brøgger.

I 2023 er der afsat omkring 224 millioner kroner til varmepumper i Energistyrelsens varmepumpepulje.

Gaskunder, der vælger af koble sig af gassen, slipper lige nu også for at betale det normale gebyr for afkobling på omkring 8.000 kroner, fordi statens afkoblingsordning er åben.

Norlys har pt. omkring 30.000 private gaskunder fordelt i primært Midt- og Nordjylland.