Nøglen til lykke: 30 minutters søvn midt på dagen gør dig glad

Ane Sørensen

381 uger siden

|

03/04/2017
Videnskab
Modelfoto: Shutterstock
Modelfoto: Shutterstock
Ny britisk forskning tyder på, at en kort lur midt på dagen gør dig til et gladere menneske.

Dagens topnyheder

Måske havde du det allerede på fornemmelsen, men nu bakker videnskaben altså op om det. En kort lur i løbet af dagen kan tilsyneladende gøre dig til et gladere menneske.

Det ser i hvert fald sådan ud, hvis man skal tro et nyt britisk studie. 

Det skriver Daily Mail.

Studiet viste nemlig, at en lur på mindre end 30 minutter både kan forbedre din følelse af velvære og din præstationsevne. En af forskerne bag er professor Richard Wiseman fra University of Hertfordshire:

- Tidligere forskning har vist, at lure på under 30 minutter gør dig mere fokuseret, produktiv og kreativ, og disse nye fund tyder på.. at du også kan blive gladere af bare at tage en kort lur, siger Richard Wiseman til Daily Mail.

Det nye studie viste også, at de mennesker, som tager længere lure umiddelbart er mindre glade end de, der slet ikke tager en lur i løbet af dagen.

Mere end 1.000 mennesker deltog i forskernes undersøgelse. 66 procent af de deltagere, som tog korte lure, fortalte efterfølgende, at de følte sig glade. Hos de deltagere, som tog lange lure, var tallet 56 procent og 60 procent hos dem, der aldrig tog sig en lur. 

43 procent af deltagerne mellem 18 og 30 år tog lange lure i løbet af dagen, mens det kun var 30 procent blandt de deltagere, der var mere end 50 år gamle. 

En amerikansk mor fik sig en overraskelse, da dette syn mødte hende, selvom hun troede far og datter lå i deres senge og sov.