Ny forskning: Derfor skal du glæde dig over dine bumser

Det lyder næsten for godt til at være sandt.

Teenagere og bumser hænger næsten uløseligt sammen. Nogen er dog hårdere ramt end andre og lider af alvorlige akne-udbrud, som kan lægge en gevaldig dæmper på humøret og selvtilliden. 

Det kan umiddelbart være svært at se noget som helst positivt ved store betændte bumser og akne, men der er faktisk en stor gevinst ved at have haft uren hud, skriver den svenske avis Expressen.

Læs også

En ny undersøgelse publiceret i fagbladet The Journal of Investigative Dermatology fastslår, at folk, der kæmper med bumser tidligere i livet bliver belønnet med færre rynker senere i livet.

Så nutidens teenagere kan fryde sig over, at deres bumsefri venner er mere tilbøjelige til at få rynker end dem selv. Sagt med andre ord, bumseplagede teenagere bliver formentlig lækre pensionister.

Læs også

Sørgende familie advarer: Mor døde, efter hun fik rift på hånden under havearbejde

Forklaringen på den opsigtsvækkende forskning er, at dem, som lider af akne, har en indbygget beskyttelse i cellerne, som har en anti-aging-effekt. Det handler om, at dem med bumser har hvide blodlegemer med længere beskyttelseshætter på enderne af kromosomerne. 

Undersøgelsen bygger på 1200 kvindelige tvillinger, hvoraf 1/4 havde akne. 

 

 

Dagens Gossip