Ny forskning: Folk med sort humor er mere intelligente

Modelfoto: Shutterstock

Resultaterne af en ny undersøgelse tyder på, at folk med en høj intelligens sætter pris på sort humor.

Hvis sort humor får dig til at grine, så er du muligvis lidt klogere end de fleste. Det er der i hvert fald noget, der tyder på, hvis man skal tro denne nye undersøgelse.

Det skriver Independent.

Ulrike Willinger fra Medical University of Vienna stod i spidsen for undersøgelsen, hvor 156 forskellige deltagere med en gennemsnitsalder på 33 år blev bedt om at vurdere og prioritere 12 forskellige vittighedstegninger. 

Læs også

Forskning: Sarkasme er tegn på højere intelligens

Tegningerne var taget fra ‘The Black Book’ af den tyske tegneserietegner Uli Stein. Bogen beskrives som ‘dyb, sort humor uden nogen form for smag’.

Udover vurderingen af tegningerne, skulle deltagerne desuden svare på en række spørgsmål om deres baggrund og gennemføre nogle test af deres både verbale og nonverbale iq.

Resultatet af undersøgelsen viste tegn på, at den højeste værdsættelse af sort humor fandtes blandt de deltagere, som havde den højeste iq og den bedste uddannelse. 

Læs også

Denne kvalitet hos mænd er vigtigere end udseende, humor og penge

Det at forstå og nyde den sorte humor er en kompleks informationsproces, det viser undersøgelsens resultater, mener forskerne bag den.

Undersøgelsen er blevet publiceret i tidsskriftet Cognitive Processing.

Du kan læse mere om den lige her.

 

Dagens Gossip